Pomidorinės su lęšiais receptas | Diena.lt

POMIDORINĖS SU LĘŠIAIS RECEPTAS

Reikės:

    1 stiklinės raudonųjų ar rudųjų lęšių
    1 svogūno
    1 morkos
    2 česnako skiltelių
    imbiero šaknies
    1,5 l sultinio
    6 pomidorų
    aliejaus ar sviesto kepimui
    pusės šaukštelio kumino miltelių
    pusės šaukštelio kario miltelių

Paruošimas:

Peiliu susmulkiname svogūno galvą ir pakepiname.

Nulupame keletą skiltelių česnako, jas susmulkiname į pakepintus svogūnus. Kol kepa svogūnai ir česnakai, nuskutame morką bei imbiero šaknį. Imbiero šaknį taip pat įtarkuojame smulkia tarka į keptuvę. Viską išmaišome. Į keptuvę beriame prieskonius: karį bei maltą kuminą.

Kol prieskoniai šyla, peiliu supjaustome morką smulkiais gabalėliais ir beriame į keptuvę. Sumaišome.

Į daržovių ir prieskonių mišinį beriame stiklinę lęšių bei užpilame daržovių sultiniu.

Paverdame 10-15 minučių, kol lęšiai suvirs.

Į sriubą supilame nuluptus pomidorus  ir dar paverdame 5-10 minučių. Paskaniname grūstais pipirais. Po to viską sutriname trintuve. Skanaus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS