Sūrio fondiu su jautienos kepsniu? Kodėl gi ne! (receptai) | Diena.lt

SŪRIO FONDIU SU JAUTIENOS KEPSNIU? KODĖL GI NE! (RECEPTAI)

  • 0

Laidoje „Gardu Gardu“ virtuvės šefas Gian Luca  pagamins jautienos išpjovos kepsnį, „skęstantį“ sūrio fondiu padaže.

Jo kolega Ali Gadžijevas bus sužavėtas sklindančiais kvapais ir patikins, kad galutinis rezultatas – vertas visų pastangų. Tuo metu jis pats išliks ištikimas savo klasikiniams prancūzų konditerijos pagrindams ir visiems gerai žinomą braunį – šokoladinį pyragą „įvilks“ į vyšnių bei šokoladinio kremo drabužį. Toks jausmas, kad abu virtuvės šefai nori nustebinti ne tik televizijos žiūrovus, bet ir vienas kitą. Kol kas pastangos pasiteisina, nes patiekalai ne tik paliekantys įspūdį, bet ir pakankamai lengvai pagaminami.

Jautienos išpjovos kepsnys su sūrio fondiu ir polenta

Reikės:

500 g jautienos išpjovos

200 g puskiečio sūrio

400 ml pieno

50 g sviesto

2 kiaušinių trynių

250 g smulkaus malimo kukurūzų kruopų – Polenta

 Alyvuogių aliejaus

 Žiupsnelio druskos

 Žiupsnelio grūstų juodųjų pipirų

 Mėsos prieskonių

Šviežių šalavijų ir rozmarinų

Gaminimas. Metaliniame inde sutarkuoti sūrį ir užpilti pienu, kad apsemtų. Uždengti maistine plėvele ir palikti pastovėti, kad išbrinktų sūris. Sūdytame vandenyje išvirti kukurūzų kruopas, įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, gerai išmaišyti, uždengti ir palikti šiltai. Atskirame puode užvirti vandens ir ant jo pastatyti indą su išbrinkusiu sūriu. Kaitinti ir dažnai maišyti. Kai sūris pradeda lydytis, sudėti kambario temperatūros sviestą ir nuolat maišyti, kol viskas ištirps iki vientisos masės. Tada nukelti nuo kaitros ir įmaišyti kiaušinių trynius. Vėl uždėti indą ant verdančio vandens ir nuolat maišant pakaitinti dar porą minučių. Mėsą supjaustyti 1–2 cm griežinėliais ir aprišti kulinariniu siūlu, kad būtų vienodo dydžio stabilūs medalionai. Už siūlo užkišti po rozmarino ir šalavijo šakelę, o medalionų šonus apvolioti mėsos prieskoniuose. Kepti įkaitintame alyvuogių aliejuje ant aukštos kaitros kiekvieną pusę po 4–7 minutes, priklausomai nuo to, kaip mėgstate. Kepsnius patiekti kartu su polenta, užpilti sūrio fondiu padažu, apibarstyti grūstais pipirais ir pašlakstyti alyvuogių aliejumi.

Juodojo šokolado pyragas su vyšniomis

Pyragui reikės:

 120 g cukraus

 100 g miltų

 160 g juodojo šokolado

  160 g sviesto

 120 g kiaušinių masės  (3 maži kiaušiniai)

  Žiupsnelio druskos

  0,5 arb. š. kepimo miltelių

Kremui su vyšniomis reikės:

200 g grietinėlės

300 g juodojo šokolado

50 g sviesto

Vyšnių uogienės

Papuošimui: 

100 g grietinėlės

Juodojo šokolado drožlių

Gaminimas. Į prikaistuvį įdėti pusę sviesto ir kaitinti ant vidutinės kaitros, suberti šokoladą ir nuolat maišyti. Kai masė beveik ištirpsta, sudėti likusią dalį sviesto ir šokoladą. Nuolat maišant ištirpinti iki vientisos blizgios masės, bet neperkaitinti ir nukelti nuo kaitros. Atskirame inde sumaišyti birius produktus: miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Į šokolado masę nuolat maišant supilti kiaušinių plakinį ir suberti birių produktų mišinį. Šluotele viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Supilti į kepimo formą, išlyginti paviršių ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Iškepusį atvėsinti.

Užvirti grietinėlę, suberti į ją šokoladą ir maišant ištirpinti. Nukelti nuo ugnies ir sudėti kambario temperatūros sviestą, ištirpinti iki vientisos blizgios masės. Atvėsusį pyragą apibarstyti uogienės vyšniomis ir iš lėto užpilti pravėsusiu kremu. Atšaldyti šaldytuve, išimti iš formos, apibarstyti šokolado drožlėmis ir patiekti su plakta grietinėle.

GALERIJA

  • Sūrio fondiu su jautienos kepsniu? Kodėl gi ne! <span style=color:red;>(receptai)</span>
  • Sūrio fondiu su jautienos kepsniu? Kodėl gi ne! <span style=color:red;>(receptai)</span>
TV3 arch. nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS