Šventės be streso: šefas R. Bolgovas siūlo išmėginti vištienos patiekalą | Diena.lt

ŠVENTĖS BE STRESO: ŠEFAS R. BOLGOVAS SIŪLO IŠMĖGINTI VIŠTIENOS PATIEKALĄ

  • 0

Iki didžiųjų žiemos švenčių likus vos daugiau nei savaitei, svečių laukiantys šeimininkai ima ieškoti patiekalų idėjų, kuriomis galėtų nustebinti svečius. Šiemet pastebima tendencija – gimines ir artimuosius vaišinti paprastais, daug laiko neatimančiais, tačiau gardžiais patiekalais.

„Dažnam iš mūsų šis laikotarpis – pats darbymetis. Jau nestebina, kad ruošimasis didžiosioms šventėms vis labiau asocijuojasi su vargais, o ne malonumu. Vis dėlto tie laikai, kai visą dieną turime praleisti virtuvėje, praėjo. Dabar turime daug galimybių lengvai ir greitai paruošti gurmaniškų, šventiškų patiekalų, tereikia jomis pasinaudoti“, – sako Ruslanas Bolgovas. Jis pažymi, kad vienas populiariausių ir daug vargo nereikalaujančių pasirinkimų – paukštiena, o ypač vištiena. Norintiems pagaminti ištaigingą, laiko ir pastangų nereikalaujantį patiekalą R. Bolgovas siūlo išmėginti keptas vištos blauzdeles be sąnario, patiektas su keptomis kriaušėmis.

„Šis patiekalas papuoš šventinį stalą – itin lengvai paruošiama vištiena neatims tokio brangaus laiko, kurį kiekvienas mieliau skirtų savo šeimai, o kriaušės ir pyragams skirtas prieskonių mišinys suteiks egzotišką skonį“, – sako žinomas šefas.

R. Bolgovo viščiuko blauzdelės be sąnario, užkeptos kriaušėmis

Keturioms porcijoms reikės:

Šviežių vištų blauzdelių be sąnario – 1 kg;

Druskos – 1 arbatinio šaukštelio;

Smulkinto česnako – 15 g;

Žiupsnelio obuolių pyrago prieskonių mišinio;

Kriaušių – 4 vnt.;

Graikiško jogurto – 2 valgomųjų šaukštų;

Aliejaus – 40 g;

Mėtų – papuošimui.

Paruošimas:

Šviežias vištos blauzdeles be sąnario pamarinuojame su druska, susmulkintu česnaku, prieskoniais ir graikišku jogurtu. Pamarinuotas blauzdeles įdedame į šaldytuvą ir paliekame nakčiai.

Likus valandai iki kepimo, išimame blauzdeles iš šaldytuvo. Kepimo skardą patepame aliejumi ir sudedame mėsą. Įkaitiname orkaitę iki 170° C ir kepame 40 minučių.

Paruošiame kriaušes: perpjauname per pusę ir dedame ant grilio grotelių. Keptas vištos blauzdeles patiekiame kartu su kriaušėmis, papuošiame mėtos lapeliais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS