Virtuvės šefas Gian Luca Demarco atskleidžia savo mamos sukurtą receptą | Diena.lt

VIRTUVĖS ŠEFAS GIAN LUCA DEMARCO ATSKLEIDŽIA SAVO MAMOS SUKURTĄ RECEPTĄ

  • 0

Temperamentingasis italas Gian Luca Demarco siūlo pasigaminti aluje troškintus vištienos sparnelių petelius pagal jo mamos sukurtą receptą.

Šeštadienio rytą  TV3 laidoje „Gardu Gardu“ jis prisimins, kad mama visada juos patiekdavo su bulvių koše. Gian Luca juokaus, kad jam turbūt neverta dalinti patarimų lietuviams, kaip ją pasigaminti. Todėl garnyrui pasiūlys jo mėgstamus ryžius ir dar kartą atskleis daug naudingų patarimų, kaip teisingai juos išvirti.

Kai Gian Luca susikaupęs bandys parodyti, kad keptuvė tinkamai įkaitusi mėsos kepimui tik tada, kai česnako skiltelė pradeda joje šokinėti, Ali Gadžijevas pasiūlys paskatinti česnaką garsesne muzika. Juokas juokais, bet žiūrovai patys įsitikins, kad česnakas gali šokinėti karštoje keptuvėje. Smagiai besijuokdami virtuvės šefai ragaus patiekalą ir pereis prie saldžiosios dalies. Konditerijos šefas Ali dar kartą išreikš simpatijas prancūziškai konditerijai ir iškeps bretoniškus pyragaičius su šokolado kremu. Nors skonį žiūrovai galės tik nuspėti, bet vaizdas tikrai bus užburiantis.

Aluje troškinti vištienos sparnelių peteliai

Reikės:

500 g vištienos sparnelių petelių

250 g ryžių

1 skiltelė česnako

1,5 stiklinės alaus

 Vištienos prieskoniai su kariu

 Druska

Pipirai

 Alyvuogių aliejus kepimui

Gaminimas. Įkaitintame aliejuje apkepinti česnako skiltelę ir sudėti vištieną. Gerai apskrudinti ir užpilti alaus, kad visiškai apsemtų mėsą. Uždengti ir, kai alus užvirs, suberti vištienos prieskonius, įberti druskos bei pipirų pagal skonį. Troškinti neuždengtą apie 30 minučių.

Pasūdytame vandenyje išvirti ryžius. Mėsą ištraukti iš padažo ir pastatyti šiltai. Į troškintuvą su padažu suversti nukoštus ryžius, gerai išmaišyti ir patroškinti 5 minutes. Ryžius patiekti kartu su vištiena.

Bretoniški pyragaičiai su šokoladiniu kremu

Pyragaičiams reikės:

 80 g kiaušinių trynių masės (4 tryniai)

 85 g cukraus

 100 g sviesto

 115 g miltų

  8 g kepimo miltelių

  Žiupsnelis druskos

Kremui reikės:

150 g kiaušinių masės (3 kiaušiniai)

90 g cukraus

110 g juodo šokolado

 75 g sviesto

Gaminimas. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Kambario temperatūros sviestą išsukti kartu su cukrumi iki purios masės. Į sviesto masę supilti kiaušinių trynius ir gerai išmaišyti. Tada suberti miltų mišinį ir vėl gerai permaišyti. Konditeriniu maišeliu išskirstyti tešlą į kepimo formeles. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių. Iškepusius atvėsinti.

Kambario temperatūros kiaušinius išplakti su cukrumi iki standžių putų. Šokoladą  kartu su sviestu ištirpinti karšto vandens vonelėje. Neperkaitinti. Po truputį pilti šokoladą į išplaktus kiaušinius ir nuolat maišyti. Gautą vientisą kremo masę atvėsinti 5 min. šaldytuve. Konditeriniu maišeliu dekoruoti kremu pyragaičius.

GALERIJA

  • Virtuvės šefas Gian Luca Demarco atskleidžia savo mamos sukurtą receptą
TV3 arch. nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS