Virtuvės šefas vėlyviesiems pusryčiams siūlo pamirštas sezonines daržoves (receptai) | Diena.lt

VIRTUVĖS ŠEFAS VĖLYVIESIEMS PUSRYČIAMS SIŪLO PAMIRŠTAS SEZONINES DARŽOVES (RECEPTAI)

  • 0

Kaip ir kiekvieną rudens šeštadienio rytą linksmai nusiteikę charizmatiškieji virtuvės profesionalai žiūrovus pakvies gardžių vėlyvųjų pusryčių. Laidoje nestigs ir užkrečiančio juoko, ir smagių Gian Lucos lietuvių kalbos naujadarų.

Šį kartą temperamentingasis italas primins žiūrovams apie nepelnytai pamirštas ropines daržoves bei pasiūlys netikėtą sprendimą, kaip jas paruošti, kad valgytų net vaikai. Taigi, puiki ir maistinga vėlyvųjų pusryčių idėja – šiltos ropių salotos su omletu. Tiek spalvinė gama, tiek šefų pasimėgavimas patiekalu turėtų įtikinti visus žiūrovus išbandyti.

Saldžiojoje laidos dalyje Ali pademonstruos, kaip išsikepti įspūdingo dydžio makaronsus ir pavadins juos „makaronada“. Matyt garsųjį konditerį televizinė partnerystė su Gian Luca taip pat pradeda įtakoti naujų lietuviškų žodžių sudarinėjime. Taigi, lazdyno riešutų „makaronada“ su plikytu kremu ir šviežiomis avietėmis turėtų taip pat nepalikti abejingų.

Kokios daržovės Italijoje buvo naudojamos vienuolynuose, kaip vaistai, bei kitos kulinarinės ir konditerinės istorijos – šį šeštadienį 9.30 val. televizijos laidoje „Gardu Gardu“! per TV3!

Šiltos ropinių daržovių salotos su omletu

Salotoms reikės:

• 1 pakelio įvairių salotų lapų mišinio

• 1 kaliaropės

• 1 pasternoko šaknies

• Žiupsnelio persilado prieskonių

• Ypač tyro alyvuogių aliejaus

• Šlakelio juodojo bazaminio acto

Omletui reikės:

• 5-6 kiaušinių

• Saujelės tarkuoto parmezano sūrio

• Ypač tyro alyvuogių aliejaus

• Žiupsnelio druskos

• Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

Nulupti ropines daržoves ir supjaustyti labai plonais griežinėliais. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, įberti žiupsnelį persilado prieskonių ir apkepinti daržovių griežinėlius iš abiejų pusių. Iškepusius dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.

Kiaušinius išplakti su druska, pipirais ir tarkuotu parmezano sūriu. Ant to pačio aliejaus, kur kepė ropinės daržovės, iškepti omletą. Kepti ant silpnos kaitros ir nemaišyti. Iškepusį omletą padalinti į 4 porcijas.

Lėkštėse serviruoti sluoksniais: apačioje išdėlioti keptas ropines daržovės, tada dėti omleto gabaliukus ir ant viršaus – salotų lapus. Pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir juoduoju balzaminiu actu.

Skanaus!

Lazdyno riešutų „makaronada“ su šviežiomis avietėmis

Sausainiams reikės:

• 4 kiaušinių baltymų

• 15 g cukraus

• 125 g lazdyno riešutų su odele

• 225 g cukraus pudros

• 15 g miltų

Plikytam kremui reikės:

• 200 ml pieno

• 2 kiaušinių trynių

• 30 g cukraus

• 20 g kukurūzų krakmolo

• 1 arb. š. cukraus pudros su vanilės sėklytėmis

• 15 g sviesto

• 50 g natūralios lazdyno riešutų pastos

Papuošimui reikės:

• Šviežių aviečių

• Žiupsnelio cukraus pudros

Į elektrinį smulkintuvą suberti miltus, cukraus pudrą ir lazdyno riešutus. Viską sumalti iki miltų konsistencijos.

Kiaušinių baltymus išplakti kartu su cukrumi iki standžių putų. Į baltymų masę po truputį berti sumaltus birius produktus ir iš lėto maišyti iki vientisos masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir jo pagalba ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuoti vienodo skersmens (stiklinės dydžio), apskritimo formos sausainius. Kepti 15 minučių iki 140°C įkaitinoje orkaitėje.

Iškepusius išimti iš skardos, kad gerai atvėstų.

Trynius išplakti kartu cukrumi ir kukurūzų krakmolu.

Prikaistuvyje užvirti pieną ir po truputį pilti jį į trynių masę bei nuolat plakti.  Gautą masę grąžinti atgal į prikaistuvį, sumažinti kaitrą, įdėti sviestą, įberti vanilinės cukraus pudros ir maišyti, kol ištirps bei kremo masė taps blizgi. Nukelti nuo kaitros, supilti į dubenį ir uždengti paviršių maistine plėvele. Padėti į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų.

Atvėsusį kremą sumaišyti su natūralia lazdyno riešutų pasta iki vientisos masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį.

Sausainius padalinti į dvi lygias dalis ir vienos dalies sausainius išdėlioti viršumi į apačią. Ant jų ties krašteliu išdėlioti apskritimu avietes. Aviečių viduriuką konditerinio maišelio pagalba užpildyti kremu. Pabarstyti cukraus pudra ir uždengti likusiomis sausainių puselėmis be aviečių.

Skanaus!

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS