65-erių metų vokietei gimęs ketvertas netrukus bus išrašytas iš ligoninės | Diena.lt

65-ERIŲ METŲ VOKIETEI GIMĘS KETVERTAS NETRUKUS BUS IŠRAŠYTAS IŠ LIGONINĖS

  • 1

Gerokai per anksti pasaulį išvydęs ketvertas, kurį prieš tris mėnesius pagimdė 65 metų vokietė, jaučiasi gerai ir po kelių dienų bus išrašytas iš ligoninės, pirmadienį pranešė vietos žiniasklaida.

Vokietijos komercinė televizija RTL parodė, kaip pranešama, pirmą reportažą, kuriame nufilmuoti gegužės pradžioje gimęs ketvertukas: mergaitė Neeta ir trys berniukai – Driesas (Drisas), Bence'as (Bensas) ir Fjonnas (Fjonas).

„Matome, kad vaikai jaučiasi gerai. Jiems gera su jų motina“, – sakė Christophas Buehreras, vadovaujantis neonatalogijos skyriui Berlyno ligoninėje „Charite“, kurioje naujagimiai buvo slaugomi nuo jų gimimo.

Po Cezario pjūvio operacijos gimusių trijų berniukų ir mergaitės atėjimas į pasaulį sulaukė prieštaringų vertinimų Vokietijoje.

Jų motina mokytoja Annegret Raunigk (Anėgret Raunik), anksčiau jau pagimdžiusi 13 vaikų, buvo nuvykusi į Ukrainą, kur jai buvo įsodinti iš donorų sėklos ir kiaušinėlių išauginti embrionai.

Jos sprendimą kritikavo gydytojai, abejoję, ar tokio amžiaus moters organizmas atlaikys nėštumą.

Pasak Ch.Buehrero, visų keturių vaikų, kurie gimę svėrė nuo 655 iki 960 gramų, atvejai buvo „labai pavojingi“.

Dviems naujagimiams reikėjo pagalbos, kad jie galėtų kvėpuoti, dar dviem buvo atliktos operacijos, sakė gydytojas.

Tačiau dabar pavojaus nebėra, jų svoris padidėjo maždaug tris kartus, sakė jis interviu RTL. Dabar gydytojas juos apibūdino kaip „normalius vaikus“.

A.Raunigk, turinti jau septynis vaikaičius, sakė nusprendusi susilaukti dar vieno vaikelio todėl, kad jos jauniausioji devynmetė duktė panoro broliuko arba sesutės.

Apie daugiavaisį moters nėštumą žiniasklaida pranešė balandį. Tuomet būsimoji motina atmetė kritikų priekaištus, esą būdama tokio amžiaus ji elgiasi neatsakingai.

„Kaip reikia elgtis, kai tau 65-eri? – stebėjosi ji tuomet interviu RTL. – Atrodo, kad visi turi atitikti tam tikrus šablonus, kurie mane vargina. Manau, kad kiekvienas pats turi priimti sprendimą pats“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Rimas

Panašus atvejis su biblijos Sara, tik Abraomas nedalyvavo vaikų pradėjime

SUSIJUSIOS NAUJIENOS