Aštuonkojis, atspėjęs Japonijos futbolo komandos rezultatus, virto sašimi | Diena.lt

AŠTUONKOJIS, ATSPĖJĘS JAPONIJOS FUTBOLO KOMANDOS REZULTATUS, VIRTO SAŠIMI

  • 2

Japonijos futbolo rinktinės varžybų rezultatus Pasaulio futbolo čempionate teisingai pranašavęs japonų aštuonkojis Rabijo buvo paaukotas virtuvėje, antradienį pranešė vietos žiniasklaida.

Iš šio moliusko buvo pagamintas tradicinis japonų patiekalas sašimi.

Pasak aštuonkojį pagavusio žvejo, šį sprendimą jis priėmė pagalvojęs, kad daugiau pelno jam atneš šio galvakojo mėsa, nei rezultatų spėlionės.

Prieš kiekvienas Japonijos futbolo rinktinės varžybas Pasaulio futbolo čempionate Rabijo būdavo įleidžiamas į nedidelį baseiną, kurio skirtingose pusėse būdavo pastatomos Japonijos ir jos futbolo varžovų šalies vėliavos bei lentelė su užrašu „Lygiosios“. Šiose trijose vietose moliuskui būdavo paruošiamos vaišės.

Nors Rabijo pranašystės baigėsi dar birželio pabaigoje, apie tai sužinota tik dabar. Prieš patekdamas į virtuvę jis spėjo teisingai išpranašauti Japonijos rinktinės varžybų su Kolumbija, Senegalu ir Lenkija rezultatus. Tačiau atspėti liepos 2 dieną vykusių Japonijos ir Belgijos rinktinių varžybų baigties aštuonkojis jau nebesuspėjo.

Rabijo buvo ne pirmas galvakojis moliuskas, pranašaudavęs futbolo varžybų nugalėtojus.

Vienu garsiausių futbolo „orakulų“ laikomas aštuonkojis Paulis iš Vokietijos. Pastarasis teisingai išpranašavo nugalėtojus prieš kiekvienas 2010 metais vykusio Pasaulio futbolo čempionato rungtynes, kuriose dalyvavo Vokietijos rinktinė, o jo pasirinkimus tiesiogiai transliuodavo dešimtys televizijų. Tačiau Pauliui pasisekė labiau nei jo giminaičiui iš Japonijos – jis mirė natūralia mirtimi.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

*

Kas cia tiki tokiom nesamonem?

joo

liūdnas galas orakului. Gal tikėjosi, kad bent dalis valgytojų perims jo ekstrasensines galias

SUSIJUSIOS NAUJIENOS