Filmukais su vabalais išgarsėjęs kolekcininkas: jie nėra sąmoningi | Diena.lt

FILMUKAIS SU VABALAIS IŠGARSĖJĘS KOLEKCININKAS: JIE NĖRA SĄMONINGI

Dvidešimtmečio vabalų kolekcininko ir augintojo Adriano Kozakevičiaus fotografijos ir trumpi filmukai su augintiniais pavertė jį tikra interneto žvaigžde. Tačiau pats nuo vaikystės vabzdžiais besidomintis vaikinas pastebi, kad žmonės šiuos gyvius yra linkę pernelyg suasmeninti.

„Namie visada turėjau vabzdžių. Pasigaudavau lauke ir augindavau. Man jie labai svarbūs“, – sako kolekcininkas.

Dvidešimtmetis jaunuolis vien „Facebooke“ turi per pusę milijono draugų. Nemažai jo nufilmuotų vaizdo įrašų paplito it virusas, o dabar jie jam neša pinigus: už vieno filmuko teises kolekcininkas gauna nuo 200 iki 400 eurų. Kuo šiurpesnis turinys, tuo didesnė tikimybė, kad juo susidomės agentūros. Patys populiariausi filmukai tie, kuriuose nusifilmavęs jis pats.

„Paprastai nebūna labai baisu. Gal išskyrus lapapilvius, nes jie turi žnyples ir vis lenda prie akių. Nemalonu. Dar nemalonu buvo filmuotis su didžiausia pasaulyje sraige. Užsidėjau ant veido, o ji buvo labai gleivėta“, – pasakoja A. Kozakevičius.

Žmonės vabzdžius per daug personifikuoja. Vabzdžiai nėra sąmoningi. Viskas, ką jie jaučia, tai temperatūra, drėgmė ir ėdamo dalyko maistingosios medžiagos.

Daugumą savo filmukų dvidešimtmetis filmuoja savo tėvų namuose. Rūsyje nuolat palaikoma 24 laipsnių temperatūra, nes tokia labiausiai tinka vabzdžiams.

Tris keturis kartus per metus Adrianas keliauja  į Pietryčių Aziją parsivežti naujų eksponatų. Beje, tarp jų niekada nebūna nykstančių rūšių. Nepaisant to, gyvūnų teisių gynėjai vis tiek sako, kad jis išnaudoja vabzdžius kaip prekes ar naminius gyvūnėlius.

„Žmonės vabzdžius per daug personifikuoja. Vabzdžiai nėra sąmoningi. Viskas, ką jie jaučia, tai temperatūra, drėgmė ir ėdamo dalyko maistingosios medžiagos. Jeigu suteiksi jiems tokias sąlygas, viskas bus gerai“, – tikina kolekcininkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS