Ginklas prieš emigraciją – būstas už eurą | Diena.lt

GINKLAS PRIEŠ EMIGRACIJĄ – BŪSTAS UŽ EURĄ

Siekdama sustabdyti provincijos miestų tuštėjimą, Prancūzijos valdžia siūlo įsigyti būstą už vieną eurą. Tačiau yra papildomų sąlygų.

Sumokėjus vieną eurą už namą Prancūzijos Rubė mieste galima tapti jo savininku. Tiesa, dar reikės pasirašyti įsipareigojimą, kad beveik 65 tūkst. eurų naujieji šeimininkai skirs namui sutvarkyti. Be to, reikės išgyventi ne mažiau kaip šešerius metus. Taip vieno skurdžiausių Šiaurės Prancūzijos miesto savivaldybė tikisi sugrąžinti gyvybę ištuštėjusiai gyvenvietei. Kadaise Rubė buvo pramoninis miestas, tačiau nuskurdo pramonei išsikėlus į užsienį.

„Jei nieko nedarysime, miestas numirs. Namo už vieną eurą idėja turi pritraukti žmonių, kurie investuotų į vietovę, ja rūpintųsi, leistų savo vaikus į mokyklą - ir taip miestui įpūstų naujos gyvybės. Turime kažką daryti, kitaip namai pradės griūti žmonėms ant galvų. Ypač pavojingi kaminai, kai kur jie vos laikosi“, – aiškina miesto planuotojas Vincent Bougamont.

Prancūzija ne vienintelė bando taip išspręsti tuštėjančių miestų problemą. Namus už eurą siūlo ir kai kurios Didžiosios Britanijos bei Italijos savivaldybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Povilas

Musu isminciam iki tokiu ideju kaip iki menulio . Cia zmones per teismus eina kad tevu butus gautus tarybinias laikai galetu isipirkti lengvatinem salygom bet spyga tau zmogeli - jei nori pirk rinkos kaina , pasiulo zmogui pirkti kuris gauna minimuma. Kol cia iki tikiu sumanymu prieis tai lietuveles nebeliks. Ir vis svarsto kaip cia sustabdyti emigracija

bustas uz eura ....

remontas uz milijona, ....naujo statyba uz 100 tukst.antra vertus jei tam mieste sulinde keliolika islamistu seimu, --naxren nereikalinkas tas bustas ir visiskai uz dyka...

Anonimas

lietuvai iki tokiu geru ideju dar taip toli kaip kaimieciui iki sushi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS