JAV astronautas B. Aldrinas kelia bylą vaikams ir kaltina juos jo pinigų išeikvojimu | Diena.lt

JAV ASTRONAUTAS B. ALDRINAS KELIA BYLĄ VAIKAMS IR KALTINA JUOS JO PINIGŲ IŠEIKVOJIMU

  • 1

Misijos „Apollo 11“ astronautas Buzzas Aldrinas (Bazas Aldrinas), vienas iš dviejų pirmųjų Mėnulyje išsilaipinusių žmonių, kelia bylą dviem savo vaikams ir buvusiai verslo vadovei, kaltindamas jo kredito kortelių išeikvojimu, pinigų pervedimu iš sąskaitos ir šmeižtu, esą jis serga silpnaprotyste.

B. Aldrino ieškinyje, šį mėnesį pateiktame Floridos teismui, teisėjo prašoma nušalinti jo sūnų Andrew (Endrių) nuo tėvo finansinių reikalų priežiūros, socialinių tinklų paskyrų tvarkymo ir kelių ne pelno bei verslo įmonių valdymo.

Andrew Aldrinas buvo savo tėvo patikos valdytojas. 88 metų B. Aldrinas skunde sako, kad nors atšaukė sūnui suteiktas patikėtinio galias, A. Aldrinas ir toliau jo vardu priiminėjo finansinius sprendimus.

„Atsakovas Andrew Aldrinas, kaip patikos valdytojas, neinformuoja ieškovo apie laukiamas ar būsimas verslo transakcijas, paima dideles pinigų sumas iš ieškovo sąskaitų ir toliau atstovauja ieškovui versle bei socialinėje srityje, nors ieškovas ne kartą prašė nutraukti tokį atstovavimą“, – sakoma ieškinyje.

Savo dukterį Janice (Džanis) B. Aldrinas kaltina sąmokslu ir veikimu prieš tėvo finansinius interesus, o buvusią savo vadybininkę Christiną Korp (Kristiną Korp) – sukčiavimu, pagyvenusio asmens išnaudojimu ir neteisėtu praturtėjimu. Ieškinyje taip pat minimi kelios šeimos kompanijos ir fondai.

B. Aldrino vyriausiasis sūnus Jamesas (Džeimsas) teisinėje kovoje nedalyvauja.

Andrew ir Janice Aldrinai pareiškime sako, kad nuliūdo dėl šios „nepateisinamos“ bylos.

„Mūsų šeima atspari, mūsų sugebėjimas kartu spręsti problemas ir pasiekti didžių dalykų didelis. Labai mylime ir gerbiame savo tėvą ir toliau tikimės, kad galime pakilti virš šios situacijos bei atkurti stiprius ryšius“, – sakė B. Aldrino vaikai ir pridūrė, kad daugiau nieko nekomentuos.

Per misiją „Apollo 11“ 1969 metų liepą Mėnulyje nusileido pirmieji du žmonės. Pirmasis ant Mėnulio paviršiaus žengė Neilas Armstrongas (Nilas Armstrongas), netrukus prie jo prisidėjo B. Aldrinas.

Anksčiau šį mėnesį B. Aldrinas buvo Baltuosiuose Rūmuose, kai prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) paskelbė įsakantis Pentagonui sukurti naujas „kosmoso pajėgas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

WWW

Tikiu senuku. Padare teva silpnaprociu ir svaistosi jo pinigais, kaip savo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS