Katinas namo pas šeimininką sugrįžo po 18 metų | Diena.lt

KATINAS NAMO PAS ŠEIMININKĄ SUGRĮŽO PO 18 METŲ

Vokietijos policija šeimininkui Berlyne grąžino prieš 18 metų pabėgusį katiną. Apleistas juodas gyvūnėlis vardu Kimba buvo atneštas į policijos nuovadą, socialiniame tinkle „Facebook“ rašė pareigūnai.

Katė praėjusį penktadienį atkreipė į save dėmesį „graudžiai miaukdama“. Kadangi ji buvo paženklinta mikroschema, pareigūnams pavyko nustatyti šeimininką. Peteris Fabianas teigė buvęs apstulbęs, kai praėjus 18 metų po katės dingimo su juo susisiekė policija.

Dar penktadienio vakarą jis pasiėmė Kimbą ir katiną išmaudė. Jis esą buvo meilus, tačiau išbadėjęs, nusilpęs ir nevisiškai sveikas. Gyvūnas greičiausiai ilgai gyveno gatvėje.

P. Fabianas pasakojo, kad 2000-aisiais tuomet maždaug vienerių metų Kimba pabėgo iš namų praėjus keliems mėnesiams po to, kai jie persikėlė iš Miuncheno į Berlyną.

Katės paprastai gyvena 14–18 metų, tačiau, jei yra gerai prižiūrimos, gali sulaukti ir 25-erių ar dar daugiau metų. Pranešama, kad po apsilankymo pas veterinarą Kimba vėl nesiskundžia apetitu. O ką katinas veikė visus tuos metus, belieka spėlioti. Policija spėja, kad tai buvo „jo gyvenimo nuotykis“.

2014-aisiais pranešta apie atvejį iš Miuncheno, kai katinas su savo šeimininku vėl susitiko po 12 metų.

2012-aisiais didelio atgarsio sulaukė katino Felixo odisėja. Jis 2010-aisiais pabėgo iš prieglaudos Braunšvaige ir po pusantrų metų pasirodė Berlyne. Sostinėje jis beveik nuo pat gimimo gyveno gyvūnų prieglaudoje. Kaip Felixas įveikė 240 km atstumą, lieka neaišku. Jis taip pat buvo atpažintas pagal mikroschemą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS