Kinai jau padirbinėja ir ... medūzas | Diena.lt

KINAI JAU PADIRBINĖJA IR ... MEDŪZAS

  • 0

Kinijos policijai konfiskavus toną dirbtinių „medūzų“, šalyje padirbinėjamų maisto produktų sąrašas dar pailgėjo.

Iš šių jūros gyvių gaminami šalyje populiarūs užkandžiai. Ypač mėgiamos su druska, actu ir žiupsneliu cukraus marinuotos medūzos.

Dirbtinės medūzos, pagamintos iš chemikalų, buvo pirmą kartą aptiktos Džedziango provincijos Hudžou miesto maisto turguje, savo svetainėje pranešė vietos valdžia. Jose nustatytas didelis aliuminio kiekis, o ilgas šio metalo vartojimas gali pakenkti kaulams ir nervams, sukelti atminties praradimą ir protinių funkcijų nykimą.

Kinijoje maisto saugos skandalai kyla neretai, nes įmonės, kartais susimokydamos su korumpuotais pareigūnais, vaikydamosi pelno dažnai nepaiso standartų ir taisyklių.

Pardavėjų tiekėjai kaimyninėje Dziangsu provincijoje spėjo parduoti daugiau kaip 10 tonų „medūzų“, kol buvo sučiupti. Dvi šia veikla besivertusios gaujos kartu spėjo susižerti daugiau kaip 170 tūkst. juanių (26 tūkst. JAV dolerių), pranešė vietos vyriausybė. Jos teigimu, per du policijos reidus buvo sulaikyti šeši įtariamieji ir policija tęsia tyrimą.

2008 metais nuo chemine medžiaga užterštų pieno miltelių mirė keli kūdikiai, o dar tūkstančiai susirgo. Dėl šio atvejo buvo įvykdyta mirties bausmė dviem pienininkams. Tačiau Kinijos žiniasklaida 2014 metais rašė, kad daugelis pareigūnų, kurie dėl šio skandalo buvo pažeminti pareigose, atleisti ar priversti atsistatydinti, vėliau buvo paskirti į kitas valstybines pareigas ar net paaukštinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS