Klasikine muzika vaiko benamius, bet niršta ir niekuo dėti žmonės: nebelaiko nervai | Diena.lt

KLASIKINE MUZIKA VAIKO BENAMIUS, BET NIRŠTA IR NIEKUO DĖTI ŽMONĖS: NEBELAIKO NERVAI

  • 1

Anapus Atlanto, Kalifornijos valstijoje, statybos ir buities prekių prekybos centras ėmė ištisą parą leisti klasiką. Tikslas – ne pritraukti pirkėjų, o išvaikyti benamius. Apie išskirtinį būdą dorotis su problemomis pasakota LNK reportaže.

„Garsiai ir erzina“, „groja nervais“, „man patinka“ – tokių pasisakymų apie leidžiamą grojaraštį galima išgirsti iš prekybos centro „The Home Depot“ lankytojų. Šios parduotuvės Oklande automobilių aikštelėje visu garsu iš garsiakalbių skamba klasikinė muzika.

„Kai kurie mano, kad prekybos centras muzika bando atbaidyti benamius, tačiau erzina ne tik juos, bet ir kaimynus“, – skelbė amerikiečių reporteris.

Ir girdisi už pusantro kvartalo. Statybinių prekių parduotuvė klasikinę muziką leidžia 24 valandas per parą.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Dieną naktį priversta klausyti. Nebelaiko nervai“, – skundėsi šalia gyvenanti moteris.

Stebisi ir vietos politikai. „Man patinka klasikinė muzika, bet nustebau ją išgirdęs automobilių stovėjimo aikštelėje“, – sakė Oklando tarybos narys Noelis Gallo.

Čia gyvenantieji bus taip nualinti, kad garsiakalbius sulaužys.

Parduotuvę supa didelė nelegali benamių stovyklavietė – jų kemperiai ir palapinės. Spėjama, kad prekybos centras melodijomis juos nori išgyvendinti iš čia. Tačiau kenčia ir aplinkinių namų gyventojai. Už parduotuvės gyvena dar dešimt šeimų. Parduotuvės jau paprašė nuleisti žemiau garsiakalbius, kad garsas nesklistų tiesiai į namų langus. Parduotuvė išjungė garsiakalbį galinėje aikštelėje, bet priekyje esantis garsiakalbis vis dar varo iš proto.

„Čia gyvenantieji bus taip nualinti, kad garsiakalbius sulaužys“, – mano praeivė, pakalbinta prekybos centro prieigose.

Muzika, panašu, kol kas retina ne benamių, o tik pirkėjų gretas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

69-71-ų rekrūtas

Briansko filharmonija su savo klasika atvažiuodavo pas mus dakalinėt ir taip nuvarytų kareivių.Viso labo,ką gero girdėjau,tai buvo . vienintelis Korsakovo,,Kamanės skrydis''.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS