Kova už būvį: didžiulis pitonas užpuolė vyrą, tačiau buvo suvalgytas | Diena.lt

KOVA UŽ BŪVĮ: DIDŽIULIS PITONAS UŽPUOLĖ VYRĄ, TAČIAU BUVO SUVALGYTAS

  • 0

Indonezijoje milžiniškas pitonas užpuolė vyrą ir vos nenuplėšė jam rankos, bet alkaniems kaimelio gyventojams pavyko gyvatę pagauti ir išsikepti, trečiadienį pranešė vietinės policijos vadas.

Apsaugininko Roberto Nababano ir didžiulio roplio keliai susikirto šeštadienį vyrui patruliuojant alyvpalmių plantacijoje atokiame Gansalo rajone Sumatros saloje.

„Pitono ilgis siekė 7,8 metro; jis buvo neįtikėtinai didelis“, – naujienų agentūrai AFP sakė vietos policijos vadas Sutarja (Sutardža), kaip ir daugelis indoneziečių turintis tik vardą.

Sutarja pasakojo, kad 37 metų R.Nababanas, mėgstantis gyvatieną, mėgino pagauti milžinišką pitoną ir įkišti jį į maišą. Tačiau gyvatė pasipriešino, įkandusį vyrui į ranką ir vos jos nenutraukė.

R.Nababanas buvo skubiai nuvežtas į kaimyninio miestelio ligoninę.

Policijos vadas sakė, kad vyro gyvybę išgelbėjo pagelbėti atskubėję kitas apsaugininkas ir keletas vietos gyventojų. Vienas jų pitonui smogė rąstu. Galiausiai alkani vyrai pitoną nudobė ir parsinešė jį parodyti kitiems kaimelio gyventojams. Gyvatė buvo sukapota į gabalus, iškepta ir tapo pagrindiniu puotos patiekalu.

Milžiniški pitonai neretai užauga iki 6 metrų ilgio ir yra gana dažni Indonezijoje bei Filipinuose.

Kovo mėnesį Indonezijos rytinėje Sulavesio saloje dingus 25 metų ūkininkui, nuėminėjusiam derlių, vyras galiausiai buvo rastas šalimais aptikto didžiulio pitono išsipūtusiame pilve.

Gairės: pitonas, Indonezija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS