Lėčiausias pasaulyje „Porsche“, kurį aplenkia net dviratininkai | Diena.lt

LĖČIAUSIAS PASAULYJE „PORSCHE“, KURĮ APLENKIA NET DVIRATININKAI

„Ferdinand GT3 RS“ atrodo kaip tikras „Porsche 911“, nors iš tiesų tai yra velomobilis su sportinio automobilio važiuokle. Jo kūrėjas Hanne`as Langederis teigia, kad po auksu tviskančia išore slypi plastikiniai vamzdeliai ir lipni juosta, o varoma ši 150 kilogramų sverianti transporto priemonė yra tik kojų raumenimis.

„Žinoma, smagu judėti lėtai. Tai elegantiška. Man tai kur kas elegantiškiau, nei nuolat labai greitai lėkti. Visi visada nori būti greiti, bet būti lėtam – štai kur tikroji prabanga“, – įsitikinęs menininkas.

H. Langederis šią judančią skulptūrą sukūrė iš plastikinių vamzdelių ir lipnios juostos. Šiuo meno kūriniu skulptorius demonstruoja savo socialinį ir ekologinį sąmoningumą – kaip atsvarą visuotiniam automobilių kultui. Jo konstruotų automobilių jau yra įsigiję Europos muziejai.

„Jaučiuosi kur kas geriau, nei tikrame „Porsche“, nes neišleidžiu didžiulio kiekio kenksmingų dujų. Niekada nesigilinau, kiek anglies dvideginio išskiria žmogaus kūnas, bet tikrai mažiau, nei vidaus degimo variklis. Žmogus taip pat yra variklis, turintis garantiją visam gyvenimui“, – svarsto menininkas.

Raumenų jėga varomas „Ferdinandas“ netrukdomas gali įvažiuoti į Austrijos miestų centrą. Ir žmonės neprieštarauja – kitaip, nei vairuojant įprastą automobilį. Šis mobilus meno kūrinys gali užsukti net į pėsčiųjų zoną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS