Netikėtumas: teismas „prikėlė“ vyrą iš numirusiųjų | Diena.lt

NETIKĖTUMAS: TEISMAS „PRIKĖLĖ“ VYRĄ IŠ NUMIRUSIŲJŲ

  • 1

Vienam vyrui Rumunijoje ilgokai teko palaukti, kol jis bus „prikeltas“ iš mirusiųjų: per klaidą mirusiu paskelbtas žmogus tik praėjus mėnesiams nuo pareikštos pretenzijos oficialiai buvo grąžintas tarp gyvųjų.

Barlado miesto teismas tik antru bandymu Constantino Reliu mirties liudijimą paskelbė negaliojančiu, pranešė teisėsaugos šaltiniai. Kitas teismas kovą atsisakė tai padaryti, nors 63-ejų rumunas pats pasirodė teisėjams.

C. Reliu, jo pačio duomenimis, praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje išvyko iš Rumunijos ir Turkijoje įsidarbino virėju. Kai sausį grįžo į gimtinę, jo oficialiai nebuvo: žmonos, kuri negalėjo su sutuoktiniu susisiekti, prašymu, jis prieš dvejus metus buvo paskelbtas mirusiu. Neturėdamas dokumento, kad yra gyvas, C. Reliu Rumunijoje negalėjo nei dirbti, nei gauti socialinių išmokų.

Pradžioje C. Reliu kreipėsi į Vaslui miesto teismą, kad šis anuliuotų jo mirties liudijimą. Tačiau teisėjas prašymą atmetė – nors jis asmeniškai pasirodė teisme. Anot rumunų žiniasklaidos, C. Reliu nespėjo laiku pateikti dokumentų.

Tada C. Reliu įteikė skundą teismui gimtajame Barlade. Tenykščiai teisėjui pripažino vyro prašymą, tačiau jam vis tiek dar teks mėnesį lukterėti, kol bus oficialiai paskelbtas gyvu: kiekvienas, abejojantis jo egzistavimu, per 30 dienų teismo sprendimą gali apskųsti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

tik parodo biurokratini kapitalizmo idijotiskuma, kas ir pas mus tapo norma.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS