Norėjo laimėti: balandžių lenktynių dalyviai sukčiavo perveždami paukščius traukiniu | Diena.lt

NORĖJO LAIMĖTI: BALANDŽIŲ LENKTYNIŲ DALYVIAI SUKČIAVO PERVEŽDAMI PAUKŠČIUS TRAUKINIU

  • 0

Sukčiavimas siekiant pergalės yra toks pats senas kaip sportas, bet du Kinijos balandžių lenktynių dalyviai suteikė jam itin šiuolaikišką atspalvį, gabendami paukščius greituoju traukiniu, paslėpę juos kartoninėse pieno pakuotėse.

Nenuostabu, kad jų balandžiai laimėjo lenktynių pirmąsias keturias vietas ir daugiau kaip milijoną juanių (125,6 tūkst. eurų) prizų.

Vis dėlto neįprastai trumpa balandžių skrydžio trukmė greitai sukėlė įtarimų. Išaiškėjus sukčiavimo mastui, lenktynių organizatoriai Šanchajuje apskundė vyrus teisėsaugai, pranešė valstybinis laikraštis „Legal Daily“.

Vyrai, pavarde Gongas ir Zhangas (Džangas) mėgino nuslėpti savo nusikaltimą, nugalabiję paukščius ir grąžinę prizų pinigus, pridūrė leidinys.

Tačiau buvo jau per vėlu, ir Šanchajaus teismas skyrė sukčiams lygtines trejų metų įkalinimo bausmes.

Teismas taip pat skyrė Gongui 30 tūkst. juanių (daugiau kaip 3,7 tūkst. eurų), o Zhangui – 20 tūkst. juanių (2,5 tūkst. eurų) baudas, rašo „Legal Daily“. Kaip pranešama, vyrai taip pat pažeidė lenktynių taisykles, nes jų paukščiai buvo vyresni nei vienerių metų.

Gongas or Zhangas dėjo dideles pastangas, kad įveiktų priešininkus per pernai balandį surengtas balandžių lenktynes tarp Shangčiu miesto Henano provincijoje ir Šanchajaus Kinijos rytų pakrantėje. Atstumas tarp šių miestų – apie 750 kilometrų.

Vyrai šiam apgaulės planui pradėjo ruoštis metais anksčiau. Jie augino balandžius karvelidėse Henane ir Šanchajuje, kad paukščiai apsiprastų su apylinkėmis.

Kai paukščiai buvo perduoti lenktynių organizatoriams Henane ir buvo paleisti, jie skrido ne į Šanchajų, o į kitą lesinimo vietą toje pačioje provincijoje..

Tuomet savininkai sudėjo paukščius į kartonines pieno pakuotes ir greituoju traukiniu išvažiavo į Šanchajų. Ten juos paleidę sukčiai užsitikrino, kad jų balandžiai atskristų pirmi.

Gongas ir Zhangas nebus pasiųsti už grotų, jeigu neįvykdys naujų nusikaltimų. Kadangi piniginius prizus jie grąžino, vyrams nutarta skirti tik lygtinę bausmę.

Balandžių lenktynės yra populiarios Kinijoje, ypač tarp senyvo amžiaus žmonių. Šanchajus laikomas pagrindiniu šiuolaikiniu šio sporto centru.

Paukščiai gali skristi įvairiu greičiu, nelygu atstumas, bet paprastai jie per valandą įveikia apie 150 kilometrų. Toks greitis yra didelis, bet mažesnis negu greitojo traukinio.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS