Nuo skerdyklos pabėgusi karvė tapo socialinių tinklų žvaigžde | Diena.lt

NUO SKERDYKLOS PABĖGUSI KARVĖ TAPO SOCIALINIŲ TINKLŲ ŽVAIGŽDE

  • 3

Olandijoje gyvenančią karvę, vardu Hermien (Hermin), lydi sėkmė: prieš mėnesį ji išsisuko nuo skerdyklos ir tapo tikra socialinių tinklų žvaigžde.

Savo atkaklumo ir palaikymo kampanijos, kurios metu buvo surinkti 48 tūkst. eurų, dėka trejų su puse metų limuzinų veislės žaloji visą likusi gyvenimą nugyvens ganykloje.

Hermien paspruko, kai jau buvo beveik įvaryta į sunkvežimį, turėjusį nugabenti ją į skerdyklą, ir daugiau nei keturias savaites slapstosi Šiaurės Fryzijos miškuose.

Nuo skerdyklos išsisukusi žaloji susilaukė paramos socialiniuose tinkluose. „Twitter“ pasirodė grotažymės, tokios kaip #JesuisHermien, #GoHermien and #MeKoe. Pastaroji – žodžių žaismas su pasaulinės kampanijos prieš nederamą seksualinį elgesį „#MeToo“ pavadinimu. „Koe“ (kū) olandiškai yra karvė.

Žaloji susilaukė palaikymo net iš karališkosios šeimos. „Privalome išgelbėti Hermien", – pareiškė sosto atsisakiusios Nyderlandų karalienės Beatrix (Beatričės) žentas Pieteris van Vollenhovenas (Piteris van Volenhovenas).

„Visi kartu išpirkime ją ir suteikime jai laisvę,“ – sakė jis.

Kartu su Toonui van den Enkui (Tonui van den Enkui) priklausančia Hermien pabėgo dar viena karvė, tačiau ši buvo netrukus sugauta.

„Vedama į sunkvežimį (Hermien) turbūt patyrė stresą. Nuo tada niekaip negalime jos pagauti,“ – naujienų agentūrai AFP sakė veterinaras Edo Hamersma (Edas Hamersma).

Naktimis Hermien vogčiomis įsigauna į netoliese esančias arklides, kuriose randa maisto, o po to vėl pradingsta tamsoje.

Kaip rašo dienraštis AD, palaikymo kampanijos metu surinktų pinigų pakaks žalajai patogiai nugyventi visą likusį gyvenimą laukuose.

Tačiau, anot veterinaro, karvę, kuri yra „labai įsibauginusi“, vis dar reikia sugauti.

„Turėsime palikti ją ramybėje ir palaukti geresnių orų, kai banda bus išginta į ganyklą. Tuomet ji tikriausiai pati prie jos prieis,“ – sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Dar sita karve PRIVALO pareikalauti is bandos buliaus atsakomybes uz tai kad priekabiavo seksuliai TIKTAI KARTA per metus.. Karviu teises auksciau pakeltos uodegos.

tam žemiau

nu tikriausiai kažkieno boba buvo :)

Reinka

Bet ar tai ne stebūklas, įrodantis, kad galimai ji kažkada buvo itin protingas gyvūnas, reinkarnavesis į karvę?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS