Pirmasis išgyvenęs septynetukas sulaukė 16-os metų amžiaus | Diena.lt

PIRMASIS IŠGYVENĘS SEPTYNETUKAS SULAUKĖ 16-OS METŲ AMŽIAUS

  • 0

Pirmasis pasaulyje išgyvenęs septynetukas atšventė 16-ąjį gimtadienį, ir visi broliai bei seserys neliūdi, kad šiais laikais sulaukia mažiau dėmesio, rašo Ajovoje leidžiamas dienraštis "The Des Moines Register".

McCaughey (Makogių) septynetukas, kuris su šeima gyvena Karlaile centrinėje Ajovoje, pagarsėjo visame pasaulyje, kai 1997-aisiais išvydo pasaulį. Jų nuotraukos buvo spausdinamos žurnalų viršeliuose, jie dalyvaudavo televizijos laidose.

Kenny (Kenis), Kelsey (Kelsi), Natalie (Natali), Brandonas, Alexis (Aleksis), Nathanas (Neitanas) ir Joelis (Džoelis) 16-ąjį gimtadienį atšventė antradienį, ir šeima minėtam laikraščiui sakė, kad jiems gera gyventi normalesnį gyvenimą.

"Buvo gan šaunu, bet kitais atžvilgiais man niekada tai nepatiko - visos tos kameros, visur tave sekiojančios", - sakė Nathanas McCaughey.

Svarbesni dalykai šiuose namuose, kuriuose taip pat gyvena 18 metų sesuo Mikayla (Mikaila), yra vairavimo teisės,sporto varžybos ir muzikos repeticijos.

"Tam tikrais atžvilgiais ramu. Vaikai auga tiesiog akyse", - sakė tėvas Kenny McCaughey (Kenis Makogis), kuris dirba metalo gamykloje.

Finansai yra svarbūs jų septynių miegamųjų name, kuris jiems buvo padovanotas drauge su mikroautobusu. Kenny McCaughey ir jo žmona Bobbi (Bobi) moka už Mikaylos mokslus koledže ir kelių paauglių kabes. Jie taip pat stebi medicininius Alexis ir Nathano, kurie gimė su tam tikromis cerebrinio paralyžiaus formomis, poreikius, nors abu vaikai laikosi gerai.

"Didžiausias iššūkis yra užtikrinti, kad jie neatsiliktų nuo vienų dalykų, bet nesivaikytų kitų, ultramadingų dalykų, - sakė tėvas. - Trys iš jų turi mobiliuosius telefonus, pora - "iPad". Bet net aš turiu išankstinio telefoninių pokalbių apmokėjimo planą".

Vaikų motina Bobbi, kuri prisideda ir prie jų ugdymo, sakė, jog jai patinka kalbėtis su paaugusiais vaikais.

"Vienas svarbiausių dalykų dabar yra santykiai su draugais ir priešingos lyties atstovais, - pasakojo ji. - Gali vykti didesnės diskusijos. Mažiau yra to "nes aš taip pasakiau". Dabar jie gali nesutikti su tuo, ką sakai, bet jie supranta, kodėl mes ko nors neleidžiame".

Sutuoktiniai, kurie naudojosi gydymu nuo nevaisingumo, sako, kad jų tikėjimas Dievu padėjo susikurti tokį gyvenimą. Ypač po to, kai jie nusprendė atsisakyti selektyvaus dalies embrionų pašalinimo.

"Daugeliui žmonių tai gali skambėti banaliai, bet Dievas nusprendė rezultatą, - sakė Bobbi McCaughey. - Susikūrėme gerą pamatą, kurio būtų nebuvę, jei nebūtų susidariusi ta situacija. Tad žinia yra tokia: leiskit Dievui jumis naudotis. Tai nebūtinai turi būti dalykas, patenkantis į nacionalines naujienas".

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS