Pitonas vos nepasmaugė eigulio, mėginusio pasidaryti egzotišką asmenukę | Diena.lt

PITONAS VOS NEPASMAUGĖ EIGULIO, MĖGINUSIO PASIDARYTI EGZOTIŠKĄ ASMENUKĘ

  • 0

Indijoje vienas eigulys sekmadienį atsidūrė keblioje padėtyje, kai jį pradėjo smaugti pitonas, vyrui mėginant su juo nusifotografuoti.

Panikos apimti vieno Vakarų Bangalijos kaimo gyventojai išsikvietė gamtosaugos pareigūną Sanjay Duttą (Sandžajų Dutą), kai pamatė 40 kg sveriantį pitoną, ryjantį dar gyvą ožką.

Užuot saugiai įkišęs roplį į maišą, pareigūnas uždėjo jį ant pečių ir pradėjo pozuoti nuotraukoms, stebint priblokštiems kaimiečiams.

Tačiau netrukus kilo tikra panika, nes didžiulė gyvatė apsivijo S. Duttos kaklą, ir eiguliui teko gelbėtis iš pitono tvirtų gniaužtų.

Vyras nenukentėjo, bet jo reputacija patyrė smūgį.

Tigriniai pitonai nenuodingi, bet jie gali greitai pasmaugti auką, neleisdami jai kvėpuoti ir blokuodami kraujotaką. Šie ropliai neretai užauga iki 10 m ilgio.

Vakarų Bengalijos miškų departamentas pradėjo tarnybinį tyrimą dėl eigulio elgesio ir saugos taisyklių nesilaikymo.

Pats S. Dutta teigia tenorėjęs išgelbėti roplį nuo kaimiečių, ketinusių jį užmušti pagaliais.

„Mano pirmoji mintis buvo išgelbėti gyvatę. Uždėjau ją sau ant pečių ir stipriai laikiau ją už nasrų“, – naujienų agentūrai AFP sakė eigulys.

„Nebuvau išsigandęs nė sekundės (pitonui pradėjus smaugti). Jei pasiduočiau panikai, tai galėjo baigtis mano mirtimi“, – aiškino vyras.

S. Dutta teigė nepasiėmęs specialaus krepšio gyvatėms gaudyti. Ji pridūrė, kad savo automobiliu nuvežė pitoną į saugią vietą ir jį paleido.

GALERIJA

  • Pitonas vos nepasmaugė eigulio, mėginusio pasidaryti egzotišką asmenukę
  • Pitonas vos nepasmaugė eigulio, mėginusio pasidaryti egzotišką asmenukę
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS