Policija demaskavo 74-erių įsilaužėlį „nindzę“ | Diena.lt

POLICIJA DEMASKAVO 74-ERIŲ ĮSILAUŽĖLĮ „NINDZĘ“

  • 1

Japonijos policija pagaliau pagavo vikrų juodai besirengiantį ir sienomis laipiojantį „nindzę“, per aštuonerius metus įvykdžiusį gausybę vagysčių. Vis dėlto pareigūnai nustebo sužinoję, kad vagišiui – 74 metai.

Vakariniame Japonijos mieste Osakoje policija niekaip negalėjo išsiaiškinti, kas kaltas dėl virtinės mieste įvykdytų vagysčių. Vienintelė jų turima užuomina buvo apsaugos vaizdo kamerų medžiaga, kurioje matyti mitrus vagis, iki nosies užsitraukęs juodą kaklo movą ir iki akių užsimaukšlinęs gobtuvą.

„Jis rengėsi juodai, kaip nindzė“, – AFP naujienų agentūrai sakė Kavačio policijos nuovados vyresnysis pareigūnas.

Tačiau gegužę vagišius pagaliau suklydo: mova nuslydo jam nuo kaklo, ir stebėjimo kameros užfiksavo nusikaltėlio veidą.

Policija nustatė, kad jų ieškomas vyras yra 74 metų Mitsuaki Tanigawa (Micuakis Tanigava), anksčiau baustas už vagystes.

Sužinoję jo tapatybę, policija ėmė kurti planą, kaip pagauti apsukrųjį vagišių. „Sekliai stebėjo, kaip dienos metu vyras išeina iš savo namų, kaip ir bet kuris kitas žmogus. Senolis eidavo į apleistą pastatą, kur persirengdavo ir laukdavo, kol sutems, – sakė pareigūnas. – Išėjęs iš pastato jis vilkėdavo juodus drabužius, gatvėmis nevaikščiodavo, bet sprausdavosi pro siaurus tarpus tarp namų ir laipiodavo sienomis“.

Tyrėjai vikraus vagies nesugebėjo pasivyti ir pričiupti nusikaltimo vietoje, bet pagavo jį, kai šis, apvogęs elektronikos prekių parduotuvę, 4 val. ryto grįžo į savo slėptuvę.

Suimtas M. Tanigawa sakė, kad nemėgsta dirbti ir mano, kad vogti yra paprasčiau, sakė policijos pareigūnas.

M. Tanigawa apkaltintas per pastaruosius aštuonerius metus įvykdęs daugiau kaip 254 įsilaužimus; pavogto turto vertė siekia 30 milijonų jenų (daugiau nei 220 tūkstančius eurų).

„Nindzė“ policijai sakė, kad jam tereikia dešimties minučių įsmukti ir apvogti namą, kol jo gyventojai miega. M. Tanigawai labiausiai rūpėdavo grynieji pinigai.

„Jis profesionalas. Mums jis sakė pasitikintis savo darbu“, – pasakojo policijos pareigūnas.

„Jeigu būčiau jaunesnis, manęs nebūtų pagavę. Dabar jau liausiuosi – man 74-eri, aš pakankamai senas“, – sakė M. Tanigawa.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

wow

wow egzotika kipsas---is kalejimo jis jau nebeiseis gyvas tik kojytemis i prieki !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS