Po žinios apie gimusius keturis vaikus tėvą ištiko šokas: žmonai teko gelbėti padėtį | Diena.lt

PO ŽINIOS APIE GIMUSIUS KETURIS VAIKUS TĖVĄ IŠTIKO ŠOKAS: ŽMONAI TEKO GELBĖTI PADĖTĮ

  • 3

Slovakijoje, Košicės ligoninėje, antrą kartą per dvejus metus sėkmingai gimė ketvertukas. Tai įvyko prieš mėnesį ir tik dabar slovakų medikai jau gali ramiai atiduoti tris berniukus ir mergaitę jų laukiantiems tėvams, pasakojama LNK reportaže.

Sofija, Aleksas, Maksimas ir Matiejus papildys Dubeckų šeimą, nors žinia apie tokį pagausėjimą tėvą gerokai pribloškė.

„Mes jį gana greitai apdorojome teisinga prasme“, – sakė ketvertuko mama Nikola Dubecka.

„Iš pradžių tikriausiai šokas susimaišė su džiaugsmu, paskui liko tik džiaugsmas“, – teigė ketvertuko tėvas Dominikas Dubecky.

Motina Nikola labai stengėsi, bet paskutinės nėštumo dienos buvo tikrai sunkios. Laimė, be komplikacijų.

„Stengiausi išlaikyti kuo ilgiau, nes galiausiai, tai – vaikų sveikata, nors ir sunku buvo, ypač paskutines savaites iki gimdymo“, – tęsė N. Dubecka.

Slovakų statistika rodo, kad ketvertukai čia gimsta kas dešimt metų. Bet Košicei, matyt, tai negalioja.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Reikia griežčiau rūpintis daugiavaisiais nėštumais. Privalo būti daugiau prenatalinių konsultacijų. Tokie kūdikiai gimsta žymiai anksčiau, vadinasi, dažniausiai – apie 31–32 savaitę. Taip buvo ir pastaraisiais dviem atvejais“, – kalbėjo „UNLP“ ligoninės ginekologas Peteris Urdzikas.

Vaikai gimė po cezario pjūvio, nes keturi įprastinio dydžio kūdikiai tiesiog nebūtų tilpę gimdoje.

„Mergaitė pradėjo atsilikti augant, vadinasi, ji buvo šio kolektyvo lyderė. Tuo remiantis buvo atliktas cezario pjūvis“, – tęsė P. Urdzikas.

Keturi kūdikiai svėrė tiek, kiek įprastiniai du naujagimiai, todėl juos teko palaikyti ir pamaitinti inkubatoriuose.

„Nenorėjome apkrauti mamos duodami jai keturis kūdikius vienu metu, todėl sutarėme, kad pirmiausia namo važiuos du, o paskui – dar vienas, kai pasieks tam tikrą svorį, o tada tas, kuris vis dar mažas ir vis dar yra su mumis“, – pasakojo „UNLP“ neonatalinio skyriaus vadovė Vanda Chovanova.

Nuo šiol darbo namuose Peteriui ir Nikolai tikrai padaugės. Kita vertus, jei jie nuspręstų gimdyti ir auginti keturis vaikus kas porą metų, tai dabar sutaupys mažiausiai šešerius metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jonas

Užuojauta auginantiems vieną vaikelį. Auga našlaitis , nors ,gal būt tėvų manymu viskuo aprūpintas. Mirus tėvams lieka absoliutus našlaitis . Žuvus ar kitaip nutikus tam vieninteliam, tėvai supranta kad prarado tą vienintelį džiaugsmą. Jeigu nueina klystkeliais , vėl nelaimė nepataisoma .

Anonimas

Užuojauta tėvui. Kiek vargo bus auginant, gerai dar, jei kas padės. Džiaugsmas čia tik žurnalistui aprašyti, o šiaip- tikra tragedija tėvams.

nuostabu

tai viena turtingiausiu seimu, tai pati laimingiausia seima, nes vaikai pats didziausias turtas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS