Vieta, į kurią pinigai vežami autobusu | Diena.lt

VIETA, Į KURIĄ PINIGAI VEŽAMI AUTOBUSU

  • 7

Į 650 gyventojų turintį Vokietijos Pareno kaimą kartą per savaitę užsuka raudonas autobusas. Jis skirtas vežti ne gyventojus, o pinigus. Vietovėje jau keleri metai nėra nei banko, nei bankomato.

„Banko skyriuose klientai lankosi vis rečiau, ir dėl to jų lieka vis mažiau, gali suprasti, jeigu tai kelia nusivylimą, bet žmonės gali savęs paklausti, kada paskutinį kartą buvote banko skyriuje?“, – kalbėjo taupomosios kasos atstovas Robertas Heiduckas.

Yra žmonių, kurie priklausomi nuo šio autobuso. Jie ateina pasiimti ir vos kelių eurų. 

„Man grynieji labai svarbūs, todėl, kad namuose neturiu interneto, nesinaudoju naujosiomis technologijomis. Jaučiuosi nustumta į šalį“, – kalbėjo kaimo gyventoja.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Vyresnio amžiaus žmonės čia atsiima pensiją, nes keliauti į artimiausią bankomatą – per toli. 26 proc. vokiečių, ypač kaimo vietovėse, kelionė iki bankomato pailgėjo vidutiniškai 1,7 kilometro, šio kaimo gyventojams penkiais kilometrais. Daugelis neturi automobilių, todėl tai nemaža problema. Atsiskaitymų grynaisiais pinigais dalis visoje šalyje kasmet mažėja 1-2 proc. 

„Tai visos šalies mastu vyraujanti tendencija, kurios nebegalima sustabdyti, todėl šis autobusas tarsi kompromisas. Juo gali pasinaudoti žmonės, kurie sako, kad internetinė bankininkystė – ne man, arba – bankomatas per toli“, – sakė R.Heiduckas.

Net ir šiame kaime kai kuriems žmonėms skaitmeninės technologijos – praktiškesnės.

„Jei kada nors ateis laikai, kai liks tiks kortelės – aš tuo džiaugsiuosi“ , – teigė kaimo gyventojas.

Šis vyras – vienas iš nedaugelio kaimo gyventojų. Kitiems, kurie negali ar nenori apsieiti be grynųjų, tai – laikinas sprendimas. Jei situacija klostysis tokia pačia linkme, banknotai ir monetos pamažu visai išnyks iš apyvartos.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

trumpai

net svarstyt apie grynųjų pinigų atsisakymą yr neetiška - tai tik bankų ir siekiančios totalios visuomenės kontrolės nesveikas įgeidis. Žmogui pinigai ,o ne kažkokios kortelės su kažkokiom išlygom /sąlygom etc. reikalingi.

to V

Ka darysi su grynais kai rusai. uzpuls? Pas juos tai mediniai rubliai dar pagrinde, nors ir nera populiarùs- rusai labiau megsta doleri.

V.

Internetinė bankininkystė gerai kol yra elektra ir nėra karo. Kol Lietuvoje rėkiama kad "rusai puola" tol grynieji pinigai būtini.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS