Buvusi Japonijos ambasadorė Lietuvoje svečiavosi Kaune | Diena.lt

BUVUSI JAPONIJOS AMBASADORĖ LIETUVOJE SVEČIAVOSI KAUNE

  • 0

Ne paslaptis, kad daiktai ir jų dizainas padeda pažinti šalį ir jos žmones. Kaune kuriamos rankinės tiesia draugystės tiltus su Japonija.

Po dalyvavimo parodose Tokijuje, į Lietuvą atvykę japonai suranda „Sirena“ salonus Vilniuje ir Kaune. O Japonijos mieste Hiratsuka, kuriame prieš 2020 metų olimpines žaidynes Tokijuje įsikurs Lietuvos delegacija. Hiratsukos miestas priims Lietuvos delegaciją olimpiados metu, bus vykdomi kultūriniai mainai, renginiuose bus pristatoma Lietuva. To pradžia – Lietuvą ir jos tautinį paveldą pristatanti ekspozicinė salė miesto rotušėje. Vienas iš Hirosukos savivaldybėje eksponuojamų tautinio paveldo dirbinių – naginės, pagal tradicijas pagamintos „Sirenos“ dirbtuvėse.

Į Lietuvą atvykusios japonės ne tik įsigyja ir vertina lietuviškų rankinių kokybę, bet ir itin domisi Lietuvos tradicinio odos amato istorija, su kuria gali susipažinti edukacinių mokymų metu Vilniuje ir Kaune. Japonams įdomu pažinti tautą per jos autentiškus daiktus ir jų dizainą. Sertifikuoti tautinio paveldo „Sirena“ dirbiniai Iš odos eksponuojami pristatant Lietuvą Japonijoje.

Birželio 14 d. salone Sirena oficialiai apsilankė Japonijos moterų ir žmonių teisių ambasadorė Arktikos regionui, buvusi Japonijos ambasadorė Lietuvoje Kazuko Shiraishi. Šiuo metu ji lankosi Europos šalyse kaip Osaka 2025 ambasadorė. Kazuko Shirashi turi sukaupusi didžiulę patirtį kaip moteris – lyderė. Ji savo pavyzdžiu įkvepia ne tik Japonijos bet ir viso pasaulio moteris drąsiai surasti gyvenime savo kelią ir atrasti savo pašaukimus, realizuoti savo sugebėjimus įvairiose gyvenimo srityse, ar tai būtų politika, verslas ar kūryba.

Japonija turi labai aiškią ateities strategiją, pagal kurią numatyta, kad ekonomikai ir visuomenės gyvenimui ypatingai naudingas kuo didesnis moterų įsitraukimas. Ir šią gerąją patirtį skleidžia visame pasaulyje „womenomica“. Jos asmeninis pavyzdys ir patarimai labai svarbūs, nes kuriant „Sirenos“ verslą po nepriklausomybės atkūrimo nebuvo moters veiklos modelio pavyzdžių kuo remtis ir kaip suderinti profesinę karjerą ir šeimą.

GALERIJA

  • Buvusi Japonijos ambasadorė Lietuvoje svečiavosi Kaune
  • Buvusi Japonijos ambasadorė Lietuvoje svečiavosi Kaune
  • Buvusi Japonijos ambasadorė Lietuvoje svečiavosi Kaune
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS