Į Kauną atvyksta garsusis lietuvių didžėjus Dynoro | Diena.lt

Į KAUNĄ ATVYKSTA GARSUSIS LIETUVIŲ DIDŽĖJUS DYNORO

  • 15

Tai, kad spalio 14 d. į Lietuvą atvyksta Vokietijos trance muzikos legenda ATB, – žino turbūt daugelis, nes į „Žalgirio“ arenos renginį „ATB Lietuvoje 2023“ jau parduota virš 5 tūkst. bilietų. Tačiau ne visi žino, kad tą vakarą kartu ant scenos išvysime ir garsųjį lietuvį – Dynoro!

Žaibiškai išgarsėjo pasaulyje

Dynoro, tikrasis vardas Edvinas Pechovskis, – Lietuvos elektroninės muzikos didžėjus ir prodiuseris, išgarsėjęs 2018 m. su kūriniu „In My Mind“, kai jo daina tiesiog akimirksniu užkariavo pasaulį.

„In My Mind“ yra 2012 m. didžėjų Ivan Gough ir Feenixpawl to paties pavadinimo hito remiksas. Šiame kūrinyje panaudoti italų šokių muzikos atlikėjo Gigi D’Agostino kūrybos motyvai − jame galima atpažinti G. D’Agostino dainos „L’Amour Toujours“ melodiją.

Šiuo metu pagrindinis Dynoro hitas „In My Mind“ siekia 3 mlrd. perklausų bei parduota daugiau kaip 3,7 mln. kopijų visame pasaulyje.

Kiti du žymiausi Dynoro kūriniai: „Rockstar“ su Ilkan Sencan pasiekė 280 mln. perklausų, „On & On“ kūrinys, sukurtas bendradarbiaujant su brazilų prodiuseriu Alok, surinko virš 180 mln. perklausų visame pasaulyje.

 

 

In My Mind“ hitas žaibiškai pakilo į pasaulio topų viršūnes

„In My Mind“ pakilo iki Vokietijos ir Liuksemburgo singlų topų pirmųjų vietų, pateko į Austrijos ir bendro Europos skaitmeninių dainų topų dešimtukus. Taip pat debiutavo „Billboard“ (JAV) šokių ir elektroninės muzikos topo 23-ioje vietoje, tai lėmė 1,4 mln. surinktų perklausų per savaitę. Vėliau Dynoro su šiuo kūriniu pateko į Jungtinės Karalystės dainų topo dešimtuką.

Oficialiame Vokietijos dainų tope „In My Mind“ išbuvo 11 savaičių pirmoje vietoje. Taip pat pasiekė pirmąsias topų vietas Čekijoje, Austrijoje, Šveicarijoje, Norvegijoje, Suomijoje, Švedijoje, Vengrijoje. 2018 m. Dynoro hitas „In My Mind“ pripažintas Metų singlu Vokietijoje, t. y. pačia sėkmingiausia daina šalyje.

Šis kūrinys tapo numeris vienas tokiose platformose kaip „Spotify“, „Shazam“ ir „Apple music“. Pasiekęs „Shazam“ pirmąją vietą tarp klausomiausių dainų – šioje pozicijoje laikėsi dar kelias savaites daugumoje skirtingų pasaulio šalių.

 

 

Dynoro nominuotas M.A.M.A. apdovanojimuose

Nors Dynoro ir negyvena Lietuvoje, atlikėjas buvo nominuotas M.A.M.A. 2018 m. apdovanojimuose. „In My Mind“ laimėjo Metų dainos kategorijoje, o Dynoro − Metų elektroninės muzikos atlikėjo ir Metų proveržio kategorijose. 2019 m. pradžioje Dynoro pasirašė leidybinę sutartį su JAV „Arista“ garso įrašų firma, priklausančia „Sony Music Germany“.

Lietuvių didžėjus nesustabdomas ir dabar

Dynoro ir toliau nesustoja kurti bei groti žymiausiuose pasaulio festivaliuose. Nė vienas lietuvis atlikėjas negali pasigirti grojęs tokiuose renginiuose kaip „Tomorrowland“, „Airbeat One Festival“, „Lollapalooza“ ir kt. Beje, „Tomorrowland“ festivalyje atlikėjas iškėlė trispalvę ir paminėjo, kad tai yra jo gimtinė. Lietuvos himnas nuskambėjo smagia forma prieš dešimttūkstantinę publiką.

 

 

Kartu su juo bendradarbiauja tokie atlikėjai kaip G. D’Agostino, 24kGoldn, I. Sencan, Ina Wroldsen, Alok ir garsusis Fumaratto.

Dynoro kūryba ir žymiausi kūriniai:

· 2017: „Love Me“

· 2017: „Dreaming“

· 2017: „Tau Taip Atrodo“ (su „8 Kambarys“)

· 2018: „In My Mind“

· 2018: „Hangover“

· 2019: „Rockstar“ (su Ilkay Sencan)

· 2019: „Obsessed“ (su Ina Wroldsen)

· 2019: „On & On“ (su Alok)

· 2020: „Zver“

· 2020: „Me Provocas“ (su Fumaratto)

· 2020: „Elektro“ (su Outwork ir Mr. Gee)

· 2021: „Monsters“ (su 24kGoldn)

· 2022: „Swimming In Your Eyes“

· 2022: „Wildfire“

· 2023: „Déjà vu“ (su TRFN ir ZHIKO)

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

kazkas

bet kokie debiloidai cia raso komentarus,invalidai totalus... :D

Kažkoks

kupstagalvis.Dynoro....

Kaunas

Nereikia Kaunui gaidžio,vežkite į Prienus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS