Jūriniais keltais keliaujančių šeimų pramogoms – dar vienas „CurioCity“ vaikų žaidimų kambarys | Diena.lt

JŪRINIAIS KELTAIS KELIAUJANČIŲ ŠEIMŲ PRAMOGOMS – DAR VIENAS „CURIOCITY“ VAIKŲ ŽAIDIMŲ KAMBARYS

  • 0

Prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ įsikūręs didžiausias Baltijos šalyse vaikų edukacinis pramogų centras „CurioCity“ skelbia, kad nuo šiol jūrines keliones keltais besirenkančios šeimos gali pramogauti dar viename „CurioCity“ stilistika įrengtame vaikų žaidimų kambaryje. Jis duris atvėrė kasdien maršrutu Klaipėda–Kylis (Vokietija) kursuojančiame kelte.

„Vaikų edukacinis pramogų centras „CurioCity“ – tai dvylika daugiafunkcio miesto įspūdį kuriančių terminių erdvių, kuriose integruotos žaidybinės, edukacinės veiklos ir aktyvios pramogos. „CurioCity“ sukurtas laikantis edukacijos per žaidimą koncepcijos „žaidžiu – žinau“, todėl vaikai, imituodami realaus gyvenimo situacijas, čia susipažįsta su pasauliu, gamtos reiškiniais, mokslo sritimis, išbando gydytojo, policininko, kirpėjo, ugniagesio gelbėtojo, statybininko, detektyvo ar jūrininko profesijas.

Norėdami, kad šią edukacijos per žaidimą naudą patirtų ir keliaujančios šeimos, peržengėme „CurioCity“ sienas ir išplaukėme į plačiuosius vandenis – jūrines keliones keltais daugelyje valstybių organizuojanti bendrovė DFDS Baltijos jūroje kursuojančiuose savo keltuose įrengtus vaikų žaidimų kambarius jau kelerius metus atnaujina pagal miesto smalsiems vaikams „CurioCity“ stilistiką. Tokie keltai su žaidimų kambariais plaukioja tarp Lietuvos, Estijos, Švedijos ir Vokietijos“, – sakė edukacinio pramogų centro „CurioCity“ veiklos vystymo vadovė Neringa Žibaitė.

„CurioCity“ archyvo nuotr.

Iki šiol „CurioCity“ stilistikos vaikų žaidimų kambariai buvo įrengti šešiuose bendrovės DFDS keltuose: „Athena Seaways“, „Patria Seaways“, „Optima Seaways“, „Aura Seaways“, „Sirena Seaways“ ir „Luna Seaways“. Vasarį jūrinių kelionių šeimai žemėlapyje atsirado dar vienas – jau septintasis – „CurioCity“ ženklu pažymėtas vaikų žaidimų kambarys. Jis įrengtas kelte „Victoria Seaways“, kuris plukdo keliautojus iš Klaipėdos į Vokietijos miestą Kylį ar atgal.

„CurioCity“ archyvo nuotr.

N. Žibaitės teigimu, į keltuose įrengtus „CurioCity“ ženklu pažymėtus kambarius užsukusios šeimos čia randa jau iš edukacinio pramogų centro „CurioCity“ joms pažįstamą patyriminę erdvę, kurioje naudojamos priemonės, įranga ir žaidimai atrinkti taip, kaip tai daroma edukaciniame pramogų centre „CurioCity“, t. y. kad lavintų emocinius, intelektinius, socialinius ar fizinius vaikų įgūdžius, per žaidimą padėtų pažinti aplinką, įtrauktų ir dovanotų naujų potyrių visiems šeimos nariams.

„CurioCity“ archyvo nuotr.

DFDS bendrovės paslaugų laivuose komercijos vadovas Karolis Dobrovolskas sako, kad „CurioCity“ stilistika įrengti vaikų žaidimų kambariai itin mėgstami keltais keliaujančių šeimų su vaikais.

„Keliones jūra besirenkančių šeimų skaičius vis auga, todėl auga ir vaikų užimtumo keliaujant poreikis. Keltuose įrengti „CurioCity“ žaidimų kambariai tampa šeimų su vaikais traukos centru, kokybiško laisvalaikio kartu, tarpusavio ryšio stiprinimo ir malonių prisiminimų kūrimo vieta. Keliautojai jais aktyviai naudojasi ir negaili gerų atsiliepimų apie juos, todėl DFDS partnerystę su edukacinių pramogų centru „CurioCity“ vertiname kaip sėkmingą ir ilgainiui ketiname visuose Baltijos jūra plaukiojančiuose keltuose įrengti būtent „CurioCity“ stilistikos žaidimų kambarius“, – sakė DFDS atstovas.

„CurioCity“ archyvo nuotr.

Į keliones jūra dar nedrįstančios ar negalinčios leistis šeimos pažintį su jūrine laivininkyste gali pradėti ir sausumoje – PLC „Mega“ įsikūrusiame edukaciniame pramogų centre „CurioCity“ veikia patyriminė jūrinės laivininkystės pažinimo erdvė su dviejų aukštų imitaciniu laivu.

„Šioje erdvėje apsilankę mažieji sužino, kam naudojamas jūrinis alfabetas, kas sudaro laivo įgulą, kaip, naudojantis racija, duodami nurodymai kitiems įgulos nariams, imituoja laivo valdymą, išmoksta apsirengti gelbėjimosi liemenę, rišti jūrinį mazgą, išbando virtualios realybės žaidimų įrenginį ir kt. Po tokios pirmosios pažinties keliauti jūra tikru laivu užsidega ne vienas“, – pasakoja „CurioCity“ atstovė N. Žibaitė.

„CurioCity“ archyvo nuotr.

„Žaidžiu – žinau“ koncepcija grįstas edukacinis pramogų centras „CurioCity“ įsikūręs antrame PLC „Mega“ aukšte. Jame siūlomos edukacinės veiklos ir pramogos skirtos šeimoms su 1–13 m. vaikais. Laukiamos čia ir darželių bei mokyklų grupės – atsižvelgiant į dalyvių amžių ir jų pomėgius, joms sukurtos edukacijos aštuoniomis skirtingomis temomis. Pradinukų atostogų metu organizuojamos vaikų stovyklos. Per metus „CurioCity“ vidutiniškai apsilanko daugiau kaip 120 000 vaikų ir jų tėvų.

GALERIJA

  • Jūriniais keltais keliaujančių šeimų pramogoms – dar vienas „CurioCity“ vaikų žaidimų kambarys
  • Jūriniais keltais keliaujančių šeimų pramogoms – dar vienas „CurioCity“ vaikų žaidimų kambarys
  • Jūriniais keltais keliaujančių šeimų pramogoms – dar vienas „CurioCity“ vaikų žaidimų kambarys
  • Jūriniais keltais keliaujančių šeimų pramogoms – dar vienas „CurioCity“ vaikų žaidimų kambarys
  • Jūriniais keltais keliaujančių šeimų pramogoms – dar vienas „CurioCity“ vaikų žaidimų kambarys
„CurioCity“ archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS