Juvelyrė ir fotografas rado nesibaigiančios kūrybos formulę | Diena.lt

JUVELYRĖ IR FOTOGRAFAS RADO NESIBAIGIANČIOS KŪRYBOS FORMULĘ

  • 0

Kovo 7 dieną 18 val. Raudondvario dvaro menų inkubatorius pakvies lankytojus į parodos atidarymą. „Infinite“ – tai bendras juvelyrės Ievos Žekevičiūtės ir fotografo Vido Vokietaičio projektas.

I. Žekevičiūtė juvelyrikos dizaino studijas baigė Kopenhagos dizaino ir technologijų kolegijoje, Danijos sostinėje pristatė pirmuosius savo darbus, vėliau į Lietuvą parsivežė skandinaviškos patirties. Autorės kūriniams būdingos minimalistinės formos, gamtos motyvai. Menininkė gerai susipažinusi su lietuvių etnine kultūra: nuo vaikystės groja, dainuoja liaudies dainas, gieda sutartines.

Daugybę visuomeninių veiklų išmėginęs fotografas V. Vokietaitis šiuo metu dirba pradinių klasių mokytoju. Yra aistringas poezijos gerbėjas, todėl jo fotografijos yra estetiškos, elegantiškos.

„Infinite“ reiškia begalinį, nesibaigiantį procesą. Jį galima matyti ir Ievos kuriamose metalo formose, ir Vido nuotraukose. Menininkai remiasi prancūzų filosofų poststruktūralistų Jacques`o Derrida ir Michelio Foucault teorija, kuri teigia, kad vienas kūrinys gali daryti įtaką kitam, todėl kūrybos procesas niekada nesibaigia.

„Nors Ieva kuria klasikinių formų papuošalus, bet Vidas savo nuotraukose parodo, kad jų funkcija nėra svarbiausia, kad kūriniai gali egzistuoti savarankiškai. Šie eksperimentai leidžia priskirti Ievos kūrinius šiuolaikinės konceptualiosios juvelyrikos krypčiai“, – pastebi menotyrininkė Miglė Morkūnaitė-Vervečkienė.

Paroda „Infinite“ Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje veiks nuo kovo 7 iki balandžio 30 d.

I–IV, 9–17; V 9–15.45 val.

Parodos lankymas nemokamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS