Kaip praėjo Žolinės atlaidai Jadagoniuose | Diena.lt

KAIP PRAĖJO ŽOLINĖS ATLAIDAI JADAGONIUOSE

  • 1

Jadagoniuose, šalia Švč. Mergelės Marijos dangun ėmimo koplyčios, vyko Žolinės atlaidai. Nešini puokštelėmis į atlaidus gausiai susirinko ne tik Jadagonių, bet ir aplinkinių kaimų gyventojai, zapyškiečiai, kauniečiai pašventinti žolynų, paprašyti Švč. Mergelės Marijos pagalbos ir užtarimo.

Šv. Mišias laikė Lekėčių šv. Kazimiero parapijos klebonas kun. Ričardas Kmitas ir Šunskų parapijos klebonas, Marijampolės dekanas kun. Deimantas Brogys.

Po šv. Mišių susirinkusius tradicinės šventės proga pasveikino rajono vicemeras Paulius Visockas ir Lietuvos Respublikos Seimo narys Giedrius Surplys.

Vasaros kaitra neišgąsdino šventės dalyvių – pasivaišinę „Pušyno poilsiavietės“ koše, susirinkusieji dalyvavo Žolinės skrybėlės ir pyrago konkursuose.

Šiemet Žolinės skrybėle tapo mažojo Jokūbo skrybėlė, o pyrago konkurse laimėjo viešnios iš Kauno pyragas, keptas iš miežinių miltų su kanapių sėklomis.

Visi norintys galėjo pajodinėti „Novos rančos“ žirgais.

Po vaišių žiūrovus pralinksmino Prienų kultūros ir laisvalaikio centro Naujosios Ūtos laisvalaikio salės mėgėjų teatro „Vėtrungė“ pasirodymas. Svečiai parodė komediją „Žemės ar moters“. Šakių rajono „Liepalotų kaimo kapelos“ muzikavimas taip pat nepaliko abejingų – poras sukosi polkos sūkuryje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Senbuvis Puida

Labai gerai organizuoti atlaidai- respect Kunigui Kmitui ! Suvaziuoja daug zmoniu kilusiu ar gyvenusiu siame kaime.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS