Kaune koncertuos vienas geriausių Danijos gitaristų | Diena.lt

KAUNE KONCERTUOS VIENAS GERIAUSIŲ DANIJOS GITARISTŲ

  • 0

Kauno menininkų namuose rugsėjo 16 d., penktadienį, kameriniam koncertui kviečia vienas geriausių Danijos gitaristų Alexas Jonssonas.

Rugsėjį jaunas, apdovanojimus skinantis danų gitaristas leidosi į koncertinį turą po Baltijos šalis su nauju soliniu projektu, kuriame jungia originalias kompozicijas su improvizacijomis ir įtraukia publiką į jaukų muzikinį pasaulį.

„Jau kelis metus svajojau surengti koncertų turą Baltijos šalyse, – sakė A. Jonssonas. – Nuo pirmo apsilankymo regione 2011 metais žaviuosi čia pastebimu Vakarų ir Rytų Europos kultūrų mišiniu. Be to, čia teko sutikti daugybę draugiškų žmonių“.

A. Jonssonas yra koncertavęs su savo įkurtu trio „Spy On Your Friends“, su Jakobo Sorenseno grupe „Bagland“, akompanavo norvegų atlikėjai Live Fyon Friis.

Muzikantas su savo grupe yra išleidęs du albumus ir yra vertinamas kaip kompozitorius ir solistas, pasižymintis šiaurietiškomis melancholiškomis nuotaikomis, kurias galima pajausti ir solo atliekamoje muzikoje.

2013 m. jis buvo nominuotas danų muzikos apdovanojimuose kaip Geriausias naujas džiazo muzikantas. „Jis to tikrai nusipelnė, kadangi jo muzika yra asmeniška ir gniaužianti kvapą“, – teigia muzikos kritikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS