Kaune – prancūzų „Keliaujančios bibliotekos“ leidiniai | Diena.lt

KAUNE – PRANCŪZŲ "KELIAUJANČIOS BIBLIOTEKOS" LEIDINIAI

  • 0

Kovo 17 d. 17 val. Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje (Radastų g. 2, IV a. 418 kab.) jau antrą kartą viešnagę pradės Prancūzų instituto Lietuvoje „Keliaujanti biblioteka: 700 leidinių prancūzų kalba“.

Jos atidaryme dalyvaus Prancūzų instituto Lietuvoje kalbos atašė p. Nicolas Torres, projekto kuratorė Prancūzų instituto mediatekos darbuotoja Agnė Judžentytė-Žalguvienė.

Prancūzų institutas Lietuvoje yra surinkęs 700 leidinių fondą prancūzų kalba, skirtą visiems, kas domisi Prancūzija ir jos kultūra bei mokosi prancūzų kalbos arba nori ją išmokti.

Šią „Keliaujančią biblioteką“ sudaro leidiniai apie Prancūziją: regionus, kultūrinį paveldą ir istoriją, prancūzų visuomenės aktualijas, ekonomiką ir politiką. Literatūros leidiniai: romanai, detektyvai, poezija, literatūros kritika. Menas: fotografijų ir meno albumai, menininkų biografijos. Prancūzų kalbos mokymosi priemonės, besimokantiems ir norintiems išmokti prancūzų kalbą: vadovėliai, garso įrašai, adaptuoti skaitiniai. Kalbos dėstymo metodinė literatūra, skirta prancūzų kalbos mokytojams ir dėstytojams.

Projektu „Keliaujanti biblioteka“ siekiama suteikti galimybę pažinti Prancūziją ir mokytis prancūzų kalbos ne tik vilniečiams, bet ir kitų Lietuvos miestų gyventojams bei puoselėti prancūzų kalbos mokymo tradicijas, sudaryti palankesnes sąlygas prancūzų kalbos specialistams. Nuo 2008 metų „Keliaujanti biblioteka“ buvo įkurta Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje, Alytaus Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje, Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje, Klaipėdos apskrities viešojoje I. Simonaitytės bibliotekoje, Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje ir sulaukė didelio susidomėjimo.

Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje prancūzų „Keliaujančios bibliotekos“ leidiniai viešės iki 2016 m. gruodžio 31 d. Jais bibliotekos skaitytojai galės naudotis ne tik skaitykloje, bet ir pasiimti į namus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS