Kauno jėzuitų gimnazijos mokinė varžysis dėl pergalės tarptautiniame debatų konkurse | Diena.lt

KAUNO JĖZUITŲ GIMNAZIJOS MOKINĖ VARŽYSIS DĖL PERGALĖS TARPTAUTINIAME DEBATŲ KONKURSE

  • 1

Jau šį sekmadienį konkurso „Tarptautiniai jaunimo debatai“ šalies finalo nugalėtoja Kauno jėzuitų gimnazijos moksleivė Vytautė Varneckaitė ir antrosios vietos laimėtoja Vilniaus Žirmūnų gimnazijos moksleivė Vasarė Liutkevičiūtė išvyksta į Bratislavą, kur atstovaus Lietuvą tarptautiniame šio projekto finale.

Vienintelis moksleiviams skirtas vokiečių kalba vykstantis debatų konkursas 24 geriausiai debatuojančius moksleivius ir moksleives iš dvylikos šalių į šių konkursinių metų iškilmingą kulminaciją suburs Slovakijos sostinėje Bratislavoje.

Keturi patys stipriausi moksleiviai varžysis šių metų finalo debatuose dėl tarptautinės pergalės.

Tarptautinio finalo debatų tema – „Ar radijas ir televizija turi būti labiau apsaugoti nuo vyriausybės įtakos?“

Visi besidomintys finalo debatais kviečiami stebėti tiesioginę transliaciją  interneto svetainėje ir "Facebook" paskyroje rugsėjo 20 d., ketvirtadienį, nuo 12.30 val.

Vidurio ir Rytų Europoje rengiamas konkursas „Tarptautiniai jaunimo debatai“ yra Goethe‘s instituto fondo „Erinnerung, Verantwortung und Zukunft“, „Hertie“ fondo ir Vokietijos Centrinės užsienio švietimo sistemos valdybos projektas.

Tarptautiniai jaunimo debatai stiprina debatų kaip demokratijos instrumento vaidmenį ir skatina aktyvią daugiakalbystę Europoje. Šiame konkurse šiuo metu dalyvauja apie 2 500 moksleivių iš daugiau nei 150 mokyklų iš dvylikos Vidurio ir Rytų Europos šalių. Lietuvoje konkursas „Tarptautiniai jaunimo debatai“ vyksta nuo 2006 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jėzuitas

Šiandienių Kauno jėzuitukų pirmtakai 1716 metais, Jėzuitų kolegijos mokiniai surengė pogromą ir nugriovė pirmuosius Kauno mieste žydų maldos namus, stovėjusius ,,žydų kvartale" dabartinėje Jakšto gatvėje šalia žydų ligoninės.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS