Kviečia į bliuzo grandų koncertą Laisvės alėjoje | Diena.lt

KVIEČIA Į BLIUZO GRANDŲ KONCERTĄ LAISVĖS ALĖJOJE

  • 2

Kauno miesto savivaldybė kartu su organizacija „GM Gyvai“ kviečia miesto gyventojus ir svečius į viešą bliuzo grandų Carlos Johnson ir Chris Cain koncertą, kuris vyks liepos 24 d., antradienį, 12 val. prie R. Kalantos paminklo ir restorano „Miesto sodas“. Šis renginys – tai pirmasis iš trijų projekto „Muzikos kryžkelės“ koncertų.

Carlos Johnson (g. 1953 m.) ir Chris Cain (g. 1955 m.) – tai gyvos bliuzo legendos, scenoje atstovaujančios dvi bliuzo mokyklas – Čikagos ir Memfio.

Memfis – tai miestas pusiaukelėje tarp bliuzo gimtinės Misisipės deltoje ir Čikagos – miesto, kuriame buvo galutinai elektrifikuotas ir susilaukė plataus pripažinimo. Ši kelionė iš pietų į šiaurę atspindi afroamerikiečių kelionę iš provincijos plantacijų į gausiai apgyvendintus didmiesčius, iš vergovės į laisvę. Muzikoje ji atsiskleidžia per išreikštą emociją, išlaisvinančioje žmoguje negatyvumą ir suteikiančioje stiprybės tęsti gyvenimo kelionę.

Renginyje klausytojai galės ne tik išgirsti ir patirti originalių, gyvai atliekamų, gilaus skambesio bliuzo kūrinių, bet ir gyvai pabendrauti su muzikantais, užduoti jiems klausimus.

C. Johnson atstovaujantis Čikagos bliuzo mokyklą, savo agresyviu ir aistringu atlikimo stiliumi klausytojus keri nuo 8-ojo praėjusio amžiaus dešimtmečio. Carlos yra du kartus nominuotas „Grammy“, 2009 m. laimėjo „Blues Blast Magazine“ įvertinimą, 2012 m. Čekijoje pelnė „V Festival Scinawski Blus nad Odra“ laurus geriausio bliuzo muzikanto ir gitaristo kategorijose.

Tuo tarpu C. Cain 2018 m. nominuotas Memfio „Blues Music Award“ metų geriausio bliuzo gitaristo kategorijoje. Jo gilus, šiltas vokalas bei džiazo įkvėptas, bliuzo gitaros rifais papuoštas išraiškingas skambesys išskiria jį iš kitų, tuo pat metu primindamas legendinius B.B. King ir Albert King.

C. Johnson ir C. Cain talkins Lietuvoje jau ne kartą apsilankiusi grupė „Luca Giordano Band“ iš Italijos. Tai geriausia Europoje pripažinta bliuzo grupė, itin mėgstama Čikagos bliuzo pasaulio atstovų.

Koncertai:

Liepos 24 d. 12 val. prie R. Kalantos paminklo ir restorano „Miesto sodas“ nemokamas koncertas, kurį dovanoja Kauno miesto savivaldybė.

Liepos 24 d. 19 val. Adform kiemelis, Kaunas (bilietais prekiauja tiketa.lt).

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

gandas

.kad nesutelpantis Laisvės alėjoje rinksis pilies kiemelyje prie ..........

Lukaa

Tai koncertas savivaldybės darbuotojams? nes gi kiti tai 12 val dienos darbuose.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS