Mažoji kultūros sostinė retro stiliumi | Diena.lt

MAŽOJI KULTŪROS SOSTINĖ RETRO STILIUMI

  • 0

Gruodžio 16-osios pavakarę Kulautuvos mokyklos salėje nuskambėjo paskutinis šių metų „Kulautuva – mažoji Lietuvos kultūros sostinė – 2023“ akordas.

2023 m. Kulautuva, kaip ir dar keturios šalies vietovės: Pačeriaukštė, Marcinkonys, Baraginė ir Plateliai buvo tituluojamos mažosiomis Lietuvos kultūros sostinėmis.

Kulautuva šiais metais suvijo margą renginių pynę ir visus metus džiugino įvairiais renginiais, o savaitgalį skambiai atsisveikino su mažosios Lietuvos kultūros sostinės vardu. Stilinga ir linksma muzika, žiūrovai, pasipuošę retro stiliumi, susėdę prie šventinių staliukų sukūrė jaukaus Kulautuvos kurorto restoranėlio atmosferą.

I. Kaminskės nuotr.

Renginio metu „Auksinių kankorėžių nominacijomis“ buvo pagerbti visi iniciatyvūs kulautuviečiai.

Kauno rajono kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Petkevičius perdavė Kauno rajono savivaldybės mero padėkas renginių organizatorei Andželai Mickutei, seniūnei Daliai Šiušienei ir Kulautuvą meno kūriniais puošiančioms menininkėms Gailai Akelienei ir Rimantei Volkavičiūtei.

Mažųjų Lietuvos kultūros sostinių programa gyvuoja jau aštuonerius metus, ją inicijuoja Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga kartu su partneriais.

Šventinį koncertą dovanojo Kulautuvos ansambliai „Kulautuviečiai“, „Šilokas“, pianistė Sigutė Mikalauskaitė ir violončelininkas Povilas Garšanovas, Andžela Mickutė, Giedrius Paškevičius, Žilvinas Miglinas, Jurgis Žitinevičius, Aira Kupčiūnaitė, Deivydas ir Dovydas Juškos.

Šiltą ir jaukų renginį vainikavo retro swing kabaretas iš Klaipėdos „Kartą Amerikoj“.

Mažųjų Lietuvos kultūros sostinių programa gyvuoja jau aštuonerius metus, ją inicijuoja Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga kartu su partneriais. Iki šiol net 70 šalies kaimų ir miestelių jau yra tapę Lietuvos mažosiomis kultūros sostinėmis.

Mažųjų Lietuvos kultūros sostinių programa regionams suteikia galimybę stiprinti jų kultūros tradicijas, profesionalaus meno prieinamumą ir sklaidą, plėtoti kultūrinį turizmą, plėsti kultūrinį gyvenimą regionuose.

GALERIJA

  • Mažoji kultūros sostinė retro stiliumi
  • Mažoji kultūros sostinė retro stiliumi
I. Kaminskės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS