O. Jurkšos atminimo žygio dalyviai pakaunėje keliavo Žvėrių taku | Diena.lt

O. JURKŠOS ATMINIMO ŽYGIO DALYVIAI PAKAUNĖJE KELIAVO ŽVĖRIŲ TAKU

  • 0

VšĮ Kauno tvirtovės parkas ir asociacija Kauno tvirtovė balandžio 15 d. pakvietė visus bendraminčius ir kolegas į Atminimo žygį. Jis buvo skirtas Kauno tvirtovės III forto atkūrimo pradininkui, savanorio, istoriko, Sąnašos bendruomenės pirmininko, Naugardiškių seniūnaičio a. a. Ovidijaus Jurkšos atminimui.

Žygeiviai keliavo Žvėrių taku – tarp III ir IV forto, įspūdingais Jiesios kanjonais ir slėniais. Šį taką ir sugalvojo O. Jurkša.

Jis buvo nepaprastai atsidavęs savo darbui ir bendruomenei žmogus. Vienas pirmųjų ėmėsi titaniško uždavinio – gaivinti ir visuomenės reikmėms pritaikyti Kauno tvirtovės fortus.

Dirbdamas kartu su Naugardiškių bendruomene, padėdamas jai spręsti iškilusias problemas, pavertė šią bendruomene stipria, o apleistas III fortas tapo patrauklia turizmo ir kultūros erdve, apie kurią kuriami filmai, rengiamos televizijos laidos.

Šiandien III fortas – išskirtinis pakaunės turizmo objektas, žinomas ne tik Lietuvoje. Naujam gyvenimui prikeltą tvirtovę filmavo ir rodė viena garsiausių televizijos kompanijų pasaulyje „Discovery“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS