Šeštadienį Kačerginėje – nemokamas „egzaminas“ teisėjams ir sportininkams | Diena.lt

ŠEŠTADIENĮ KAČERGINĖJE – NEMOKAMAS „EGZAMINAS“ TEISĖJAMS IR SPORTININKAMS

  • 0

Pirmą kartą „Nemuno žiedo“ trasoje Lietuvos automobilių sporto federacija (LASF) ir žiedo komitetas organizuoja nemokamą renginį, skirtą tiek norintiems įgyti sportininko licenciją, tiek tiems, kuriems atrodo patrauklus teisėjų darbas varžybose.

Pirmą kartą „Nemuno žiedo“ trasoje Lietuvos automobilių sporto federacija (LASF) ir žiedo komitetas organizuoja nemokamą renginį, skirtą tiek norintiems įgyti sportininko licenciją, tiek tiems, kuriems atrodo patrauklus teisėjų darbas varžybose.

„Šeštadienį, gegužės 5 dieną kviečiame visus į nemokamą renginį, gerinti įgūdžius: tiek teorinius, tiek praktinius. Ir teisėjams, ir vairuotojams labai svarbios papildomos praktikos valandos trasoje teisėjaujant ar sukant ratus. Planuojamo renginio metu išklausiusieji teoriją galės pritaikyti įgūdžius praktiškai – imituojant varžybas, provokuojant teisėjus ir atvirkščiai – vairuotojus.“ – sakė žiedo komiteto pirmininkė Inga Juškevičiūtė. „Renginyje ne tik suteiksime visiems sportuojantiems ir teisėjaujantiems progą pritaikyti turimas žinias, kurias visi savo srities specialistai tiesiog privalo žinoti, bet ir pasikartoti ar įgyti naujų. Renginio partneris privati greitoji medicinos pagalba UAB „Sidabrilis“ įsipareigojo renginio dalyviams pravesti pirmosios pagalbos mokymus – kurie į namus grįš ne tik su naujomis žiniomis, bet ir sertifikatais.“ – pasakojo LASF atstovė.

Trasoje – naujokai ir profesionalai

Kaip teigia LASF atstovė I.Juškevičiūtė, renginys turėtų sudominti ne tik naujokus, bet ir profesionalus, kurie galės ne tik pasidalinti savo sukaupta patirtimi bei įgūdžiais, bet ir nemokamai pasitreniruoti prieš sezoną atsinaujinusioje Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje. Teisėjams ir sportininkams teorines paskaitas ves profesionalių teisėjų klubo „Startas“ teisėjai Marius Mikuševičius, Remigijus Antanavičius, Vaiva Šlėderienė. Tai – itin didelę patirtį žiedinėse lenktynėse sukaupę teisėjai. Tuo tarpu, kaip sportininkams pavyks teorines žinias pritaikyti trasoje, vertins tikri profesionalai, tarp kurių - ir daugkartinis žiedinių lenktynių čempionas Ramūnas Čapkauskas bei vienas „Simuliatorių akademijos“ įkūrėjų ir instruktorių Ignas Abečiūnas.

„Šeštadienį nuo 9 val. ryto visų laukia registracija. Šiuo atveju, visai nesvarbu, ar planuojantis dalyvauti trasoje yra profesionalus vairuotojas, mėgėjas ar teisėjas – visiems registracija būtina. Trasa nėra guminė, tad sportininkus grupuosime pagal tai, kiek kompetencijos jie turi, kokia technika planuoja treniruotis – su vadinamais lankais ar be. Bet kokiu atveju, visų, planuojančių dalyvauti, prašome pasirūpinti reikiama ekipiruote ( kuo pilnesne apranga), o be šalmų į trasą važiuoti bus draudžiama“ – pasakojo I.Juškevičiūtė.

Šis etapas – papildomas renginys tiems, kuriems trūksta vieno praktikos laiptelio iki aukščiausios „D“ kategorijos licencijos. Taip pat, tai – puiki proga teisėjams susipažinti tiek su žiedo disciplina, tiek su darbo trasos postuose subtilybėmis. Nors teisėjų ir vairuotojų laukia skirtingos teorinių paskaitų programos, abi grupės besimokančiųjų turės progą naujas žinias pritaikyti ir praktiškai.

Kviečiami visi automobilių sporto mėgėjai

„Renginys ne tik puiki proga tiems, kurie siekia tobulėti kaip sportininkai ar kaip teisėjai. Tai – puiki proga automobilių sporto mėgėjams susipažinti su automobilių sportu iš arčiau, pabendrauti su žiedo disciplinos profesionalais. Jau sekmadienį prasidės žiedo varžybos „Ring Challenge“, atidarydamos varžybų sezoną. Jų metu, sportininkai bus pasinėrę į lenktynių rėžimą, o toks laisvesnis šeštadienio renginys – puiki galimybė iš arčiau išvysti lenktyninę techniką ir tuos, kurie tą techniką valdo. Pasirūpinome, kad šeštadienį „Nemuno žiede“ būtų kur kavos atsigerti, kur pavalgyti ir kur muzikos pasiklausyti.“ – apie tai, ką galėtų veikti žiūrovai, pasakojo žiedo komiteto pirmininkė.

Naujokams – slalomo trasa

Po ryte prasidėjusios registracijos, grupėmis teisėjai ir sportininkai bus kviečiami dalyvauti UAB „Sidabrilis“ komandos vedamuose pirmosios pagalbos kursuose ir klausytis privalomų teorinių paskaitų. Tuo metu profesionalai galės vėžintis trasoje bei vežti keleivius, mokyti trajektorijų, taisyklingos sėdėsenos ar kitų būtinų važiavimui žiedo trasa elementų. Po pietų pertraukos, automobilių sporto naujokai bus kviečiami išmėginti slalomo trasą, išsidėsčiusią pagrindinės „Nemuno žiedo“ trasos starto tiesiojoje: ja rūpinsis „Kauno technikos kolegijos“ studentai. Po slalomo - važiavimai trasoje planuojami sesijomis ir grupėmis pagal techniką, greitį ir įgūdžius. Taigi, šeštadienis susideda iš trijų dalių: registracijos, teorijos ir praktikos. Dienos pabaigoje – visi renginio dalyviai gaus pažymėjimus.

Detalesnė renginio programa:

09.00 – 10.00 Teisėjų registracija

10.00 – 11.00 Sportininkų registracija

10.00 - 11.00 Pirmosios pagalbos kursai teisėjams (UAB „Sidabrilis“)

11.00 – 13.00 Pirmosios pagalbos kursai sportininkams ir teisėjams (UAB „Sidabrilis“)

11.00 – 13.00 Mokymai teisėjams bei pradedantiems sportininkams (teisėjų klubas „Startas“)

11.00 – 13.00 Treniruotė D ir tarptautinių licencijų turėtojams

13.00 – 14.00 Pietų pertrauka (teisėjams, kitiems sportininkams)

13.00 – 15.00 Treniruotės slalomo trasoje („Kauno technikos kolegija“)

15:00 – 19:00 Treniruotės, situacijų ir varžybų simuliacijos (sesijomis, grupėmis)

18.00 - 19.00 Išduodami pažymėjimai dalyvavusiems sportininkams, teisėjams.

 

GALERIJA

  • Šeštadienį Kačerginėje – nemokamas „egzaminas“ teisėjams ir sportininkams
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS