Šią vasarą poilsiautojams Kaune – net dvi paplūdimio bibliotekos | Diena.lt

ŠIĄ VASARĄ POILSIAUTOJAMS KAUNE – NET DVI PAPLŪDIMIO BIBLIOTEKOS

  • 2

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka kviečia Kauno miesto Lampėdžių ir Panemunės paplūdimiuose poilsiaujančius žmones leisti laisvalaikį su knyga. Tai padaryti labai paprasta – knygas galima skolintis iš bibliotekos įrengtų vasaros skaityklų.

Naujieną Kauno mieste – paplūdimio biblioteką – Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka pristatė praėjusią vasarą. Nors pernai orai poilsiautojų ir nelepino, tačiau tokia netradicinė biblioteka sulaukė didžiulio susidomėjimo – žmonės užsukdavo ne tik paskaityti, tačiau ir pažaisti stalo žaidimų, dalyvauti kitose bibliotekos darbuotojų siūlomose veiklose. Tad nuspręsta šią vasarą paplūdimio bibliotekos projektą tęsti jį dar labiau išplečiant – skaitytojus kviečia net dvi vasaros skaityklos.

Prie Lampėdžių karjero esančio „Sunny Beach Lounge Bar“ terasoje skaitykla esant geram orui veikia visomis dienomis, išskyrus sekmadienį, nuo 11 iki 18 val. Savaitgaliais planuojami ir renginiai – poilsiautojai galės ne tik skaityti knygas ir žurnalus, tačiau ir žaisti stalo bei lauko žaidimus, išmėginti virtualios realybės akinius. Šios pramogos bus organizuojamos priklausomai nuo oro. Tikslesnė informacija apie renginius bus paskelbta bibliotekos socialinio tinklalapio „Facebook“ paskyroje.

Naujovė šiemet – vasaros skaitykla Panemunės paplūdimyje. Ji įkurta bendradarbiaujant su Panemunės šašlykine. Joje įrengtoje lentynoje šašlykinės darbo metu taip pat galima rasti knygų ir žurnalų, kuriuos kauniečiai galės skaityti leisdami laiką paplūdimyje. Esant blogam orui knygų ir žurnalų lentyną galima rasti Panemunės šašlykinės viduje.

Paplūdimio bibliotekose perskaitytas knygas ir žurnalus žmonės raginami grąžinti, tačiau knygas galima ir mainyti – patikusią knygą galima pasiimti namo vietoje jos lentynoje palikus kitą

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

taip

taip, labai geras sumanymas...

Anonimas

Super, daugiau tokių vietų galima padaryti būtų. Ir kaip biblioteka, būtų smagu, kad dirbtų ir sekmadieniais. Juk žmonės nebūtinai turi dirbti visą savaitę tie patys. Galima juos keisti, vienas vieną sekmadienį, kitas kitą dirba. Juk sekmadienį labiausiai ir norisi knygas paskaityti po savaitės darbų...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS