Karo muziejus kvietė sportuoti: stipri visuomenė – stipri kariuomenė | Diena.lt

KARO MUZIEJUS KVIETĖ SPORTUOTI: STIPRI VISUOMENĖ – STIPRI KARIUOMENĖ

  • 3

Vytauto Didžiojo karo muziejus pirmą kartą pakvietė pramankštinti ne tik protą, bet pasportuoti ir fiziškai. Šeštadienio rytą kartu su „Šešios trim“ komanda muziejaus lankytojai dalyvavo aktyvioje treniruotėje. Sportinė mankšta, aukštesnio intensyvumo funkciniai judesiai, tempimai ir kiti pratimai sušildė kiekvieną šaltą žiemos dieną.

„Šešios trim“ – netradicinio požiūrio į sportą bendruomenė, kuriai judesys nesibaigia sportinio klubo sienomis. Mūsų žaidimų aikštelė – viskas, kas yra aplink: nuo patalpų po stogu iki aikštelės Kauno santakoje ar Laisvės alėjos pavertimu sprinto trasa. Mums judesys – pirmiausia emocija, saugios zonos praplėtimas, įrodymas, kad galime daugiau nei patys įsivaizduojame. Kadangi fizinis pasiruošimas svarbus tiek civiliams, tiek kariams, tad norėdami propaguoti sveiką gyvenimo būdą ir sportinį aktyvumą, šį kartą susitikome netradicinėje aplinkoje – Vytauto Didžiojo karo muziejuje. Juk stipri visuomenė – stipri kariuomenė“,– sakė treneris Mindaugas Šatkus.

„Labai smagu užsiimti veikla nekasdieniškoje aplinkoje. Smagu, jog šiandien galėjome sportuoti muziejuje, tarsi laužydami muziejų lankymo nusistovėjusius kanonus, jog čia reikia būti tyliai, negalima garsiai kalbėti, reikėtų atitinkamų rūbų. Tuo pačiu smagu parodyti, jog sportuoti galima visur ir tai gali daryti kiekvienas. Unikali patirtis ir potyriai“,– teigė ne pirmą kartą su šia komanda sportavęs Justas.

Visais laikais kariai turėjo pasižymėti tvirta kovine dvasia, ištverme, būti stiprūs ir gerai fiziškai pasirengę. Nuolatinis karinis fizinis rengimas ir sportas buvo ir yra svarbūs lavinant karių jėgą, ištvermę, greitį, koordinaciją, vikrumą.

Kariuomenė buvo pirmoji įstaiga, kuri Kaune, Aukštojoje Panemunėje, Karo Mokyklos teritorijoje, įrengė pirmą stadioną su gera futbolo aikštele, bėgimo takais, šuolių sektoriumi. Beveik kiekviename kariuomenės dalinyje jau buvo futbolo, krepšinio ir net teniso aikštelės. Kariuomenė daug prisidėjo ir prie sporto populiarinimo visoje Lietuvoje, pavyzdžiui, jojimo sporto pradininkai Lietuvoje yra kavalerijos pulkai, kurie rūpinosi šio sporto populiarinimu visuomenėje.

Muziejus glaudžiai bendradarbiauja su Lietuvos kariuomene, ugdo patriotinę visuomenę ir skatina ją įsitraukti į įvairias veiklas, todėl šį kartą buvo nuspręsta paliesti dar vieną sritį, svarbią ne tik kariuomenei, bet ir visai visuomenei.

„Mes norime keisti susiformavusį įvaizdį apie muziejus, kad čia gali būti tik tylu ir ramu. Norisi, kad jaunoji karta nebeturėtų tokių asociacijų, kad tai šventa vieta, kur negalima nieko liesti ir kalbėti. Norime, kad muziejus būtų įvairiapusiškas ir atviras įvairioms veikloms. Smagu kurti tokią aplinką, kur galima ne tik pažinti, bet ir žaisti, dalyvauti vis naujose veiklose, o dabar dar ir sportuoti. Žmogui nebepakanka tik pamatyti, jis nori per skirtingas veiklas patirti įvairias emocijas. Todėl muziejus turi „išeiti“ už standartinio suvokimo ribų. Būtent tai ir darome savaitgaliais, pasiūlydami kuo įvairesnius užsiėmimus. Ir kodėl vienas iš jų negali būti sportas?“,- apie muziejuje savaitgaliais vykstančias veiklas kalbėjo kultūrinių renginių vadybininkė Laura Rimkutė-Šimaitė.

Savaitgalio veiklos muziejuje tampa vis populiaresnės tarp įvairaus amžiaus lankytojų, rašoma organizatorių pranešime. Tai išskirtinis laikas ne tik norintiems daugiau sužinoti, bet ir linksmai praleisti savaitgalio popietes kartu su šeima, žaidžiant įvairius žaidimus ar dalyvaujant edukaciniuose užsiėmimuose. Apie savaitgalį vykstančias veiklas sekite informaciją muziejaus socialiniuose tinkluose ir naujoje muziejaus interneto svetainėje – www.vdkaromuziejus.lt.

GALERIJA

  • Karo muziejus kvietė sportuoti: stipri visuomenė – stipri kariuomenė
  • Karo muziejus kvietė sportuoti: stipri visuomenė – stipri kariuomenė
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vakarius

Liūdna, kad tuščią plotą sugalvoja muziejininkai panaudoti tik treniruotėms. Nebeturim ką eksponuoti, parodyti, sudominti ? Taip paprasčiau. Nebesuprantu. Vasara teko lankytis Gdansko "karo muziejuje". Be įprastų eksponatų daug naujovių: "virtulių" eksponatų pasakojančiu, rodančiu filmuota medžiagą, klausimų konkursai lankytojams ir t.t. Laikas neprailgo, vietoj kelių valandų praleidom visą dieną. Už durų laukė kelių valandų eilė patekti į muziejų. Modernėkim, ieškokim, o iš muziejus ir mokyklas kareivinėm paverčia tik karas .

neblogai sugalvojo

nemokamai valytojus pakvietė plyteles poliruoti. Senai ten tvarka pasikeitus ir "bahilas" ant batų nesideda todėl pripurvina salių grindis lankytojai. O čia žiopliams atrakcija, grindis išblizgins.

Anonimas

O kam ta kariuomenė ? Durnelių vertimas tapti vergais ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS