Tradicinė neįgaliųjų šventė – su S. Januškos dainomis | Diena.lt

TRADICINĖ NEĮGALIŲJŲ ŠVENTĖ – SU S. JANUŠKOS DAINOMIS

  • 0

Kauno rajono socialinių paslaugų centre paminėta Tarptautinė žmonių su negalia diena. Į devintą kartą surengtą šventinį renginį susirinko Kauno rajono neįgalieji iš visų seniūnijų.

Čia rinkosi neįgaliųjų organizacijų atstovai, jų artimieji ir globėjai, – visi tie, kurie savo pastangomis, šiltu žodžiu ar šypsena padeda žmonėms su negalia integruotis į visuomenę, jaustis reikalingiems ir būti savarankiškiems.

"Kiekvienas galime pasimokyti iš jūsų stiprybės, tvirtumo ir optimizmo. Linkiu visiems kuo geriausios sveikatos ir tikėjimo ateitimi, o mes darysime viską, kas nuo mūsų priklauso, kad palengvintume jūsų gyvenimą, padėtume geriau integruotis į visuomenę", – sveikindamas šventės dalyvius ir įteikdamas padėkas kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. Susirinkusiuosius pasveikino ir savivaldybės administracijos direktorius Antanas Nesteckis.

Artėjančių šv.Kalėdų proga jie kartu su pavaduotojais ir Socialinių paslaugų centro darbuotojais kiekvienam šventės dalyviui įteikė po Kalėdų žvaigždę – puansetiją.

Susirinkusiuosius džiugino linksmi vaikų mados teatro "Demo" pasirodymai ir Lietuvos estrados žvaigždės Stepo Januškos dainos. Daugelį jų visi dainavo kartu.

Kauno rajone aktyviai veikia septynios nevyriausybinės neįgaliųjų organizacijos. Daugiausiai narių vienija Kauno rajono neįgaliųjų draugija – per 400. Tarp aktyviausiųjų – Garliavos neįgaliųjų draugija, Vilkijos neįgaliųjų sąjunga, Kauno krašto neįgaliųjų sąjunga.

"Pagalbą į namus Kauno rajone gauna 165 neįgalieji, daugiau nei 100 jų dalyvauja sveikatinimo veiklose. Dienos socialinės globos asmens namuose paslaugas gauna 53 slaugomi asmenys", – pateikė skaičius Kauno rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Margarita Venslovienė.

Tarptautinę žmonių su negalia dieną pasaulis kiekvienais metais mini gruodžio 3-iąją. Ją 1992 m. paskelbė Jungtinių Tautų Organizacija.

GALERIJA

  • Tradicinė neįgaliųjų šventė – su S. Januškos dainomis
  • Tradicinė neįgaliųjų šventė – su S. Januškos dainomis
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS