Unikalioje erdvėje Kaune – pokalbis su atlikėju D. Razausku | Diena.lt

UNIKALIOJE ERDVĖJE KAUNE – POKALBIS SU ATLIKĖJU D. RAZAUSKU

  • 0

Balandžio 25 d. 18 val. Kauno miesto muziejaus M. ir K. Petrauskų skyriuje esančioje jaunimo X erdvėje įvyks dar vienas susitikimas su įkvepiančiu muzikos kūrėju. Šį kartą erdvėje svečiuosis dainų autorius ir atlikėjas, poetas, muzikos apžvalgininkas, radijo laidų vedėjas bei Lietuvos atlikėjų asociacijos AGATA tarybos pirmininkas Domantas Razauskas.

Vakaro svečias D. Razauskas už savo veiklą 2008 metais buvo apdovanotas pirmuoju Vytauto Kernagio prizu, jam buvo įteikta ir vardinė Vytauto Kernagio gitara. X erdvės svečias aktyviai dalyvauja „Poezijos pavasario“ ir „Poetinio Druskininkų rudens“ festivaliuose, o savo kūrybą jis publikuoja meninės periodikos leidiniuose. Paklaustas, ką savo muzika stengiasi atskleisti, D. Razauskas žaismingai atsakė: „Užuolaidas ir užuolaidėles. Visų pirma savo paties kambario. Bet kai praskleidi savo paties kambario užuolaidas – langas priešais praskleidžia savo. Ir prasideda įdomiausia dalis – kontaktas“.

Pašnekesį su D. Razausku moderuos vienas iš žurnalo „Kaunas pilnas kultūros“ autorių Algirdas Šapoka .

X erdvė – tai šiemet Kaune duris atvėrusi bendros kūrybos erdvė jaunimui, kurioje kas mėnesį vyks susitikimai su muzikos kūrėjais. Didelio dėmesio sulaukęs neformalių pokalbių su muzikos kūrėjais formatas nėra apibrėžtas ar surežisuotas, dėl to kiekvienas susitikimas yra įtraukiantis ir nenuspėjamas.

Neformalioje muziejaus erdvėje jauni, aktyvūs ir kūrybiški žmonės taip pat gali laisvai įgyvendinti visas jiems kilusias idėjas, kurdami erdvės turinį kartu – pasikviesti pokalbiui savo mylimus atlikėjus bei autorius, rengti įvairios tematikos vakarus ar net pristatyti savo asmeninę kūrybą.

„X erdvė Kauno miesto muziejuje – tai ne tik muziejaus noras keistis ir atsiverti. Visų pirma, tai erdvė bendrai kūrybai. Mes (muziejus) ieškome sąsajų su praeitimi, iškiliomis asmenybėmis, kurios įkvepia savo drąsa, darbais, neeiliniu mąstymu ir kviečiame jaunimą į juos lygiuotis: būti tokiais pačiais drąsiais ir energingais“, – teigia viena iš Kauno miesto muziejaus X erdvės veiklų koordinatorių Aušra Strazdaitė-Ziberkienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS