Veržlus vyras sporto virusu užkrėtė Užliedžių bendruomenę | Diena.lt

VERŽLUS VYRAS SPORTO VIRUSU UŽKRĖTĖ UŽLIEDŽIŲ BENDRUOMENĘ

Iš kultūrizmo trenerio Arnoldo Ramono lūpų neišgirsite, kad jam per daug darbo. Užvėręs sporto klubų duris jaunas vyras skuba namo pas žmoną ir vaikus, o tada į grupinę treniruotę buria Užliedžių gyventojus.

Dirba iš pašaukimo

Prieš dešimt metų pirmoji mano pažintis su asmeniniu treneriu X buvo ir paskutinė. Kai į jo sudarytą programą dirstelėjo profesionalas, supratau, žmogus, kuriam patikėjau savo kūno transformaciją, nesivargino – į rankas įbruko lapą su pratimais, skirtais norintiesiems auginti masę, bet ne ją tirpdyti.

"Trenerių, kurie dirba konvejeriu, o programas leidžia copy-paste principu yra nemažai. Žinoma, yra ne vienas, kuris naktimis miega po 3–4 val. tam, kad ryte žmogui atneštų sudarytą programą. Prieš tokius žemai lenkiu galvą", – kalbėjo A.Ramonas.

25-erių kultūrizmo treneris – vienas iš tų nykstančiųjų ir nors dangstydamasis kuklia šypsena tikino, kad tiesiog daro tai, ką mėgsta, buvo akivaizdu – patekti į jo rankas yra vienas malonumas. Ne dėl mėlynai rudų akių ir atletiško kūno sudėjimo, kuris, neabejoju, iš proto veda merginas.

Pakako vos keliolikos minučių pokalbio, per kurias Arnoldas pademonstravo pagal savo amžių neįtikėtinai profesionalų požiūrį į darbą.

"Tiesiog jaučiu, kad tai mano kelias", – jaunas vyras neslėpė, kad žodis "treneris" jam reiškia ir darbą, ir gyvenimo būdą.

Net ir tada, kai užveria sporto klubo duris, jis neužsimerkia prieš raudonuojančią pašto dėžutę. Sėda ir rašo atsakymus. Nesvarbu, kad laikrodis muša vidurnaktį.

"Tam, kad sudarytum gerą programą, nepakanka valandos. Turi išanalizuoti žmogaus fizinį pasirengimą, jo sveikatos būklę, anksčiau patirtas traumas", – popieriumi, anot trenerio, darbas nesibaigia. Reikia dar bent kelių susitikimų salėje, kurie minėtą pratimų sąrašą gali gerokai pakoreguoti.

Sporto gausi diena

Arnoldas juokauja, kad treneriais dabar gali būti kas nori. Kaip ir dainininkais ar drabužių dizaineriais.

"Neapsigaukite", – būti budrius ragino A.Ramonas. Net ir tada, jei salėje sutinkate trenerį, turintį išsilavinimą, pasidomėkite jo specializacija.

Jei prie treniruoklių stovi futbolo treneris, vargu ar gausite pageidaujamą rezultatą.

"Jei prie treniruoklių stovi futbolo treneris, vargu ar gausite pageidaujamą rezultatą", – kalbėjo jaunas vyras, šiuo metu studijuojantis Lietuvos sporto universitete (LSU) treniravimo sistemas, kultūrizmą. Netrukus jis atsiims dar vieną – sporto klubo veiklos organizatoriaus diplomą, įgytą Mažeikių politechnikos mokykloje.

"Nuolatos gilinu teorijos ir praktikos žinias. Lankausi seminaruose, įvairiuose kursuose. Salėje praleidžiu nemažai laiko ir dalijuosi sukauptomis žiniomis su kitais. Turiu sportininkę, medicinos studentę Kamilę Račkelytę. Šiemet su ja laimėjome IFBB Lietuvos bikinio naujokių čempionatą ir NAC Lietuvos bikinio čempionatą. Planuojame kitais metais išvykti į Europos arba pasaulio čempionatą", – džiaugėsi pašnekovas, ne taip seniai grįžęs iš stažuotės Italijoje.

Paklaustas, ar visuomet domėjosi sportu, prisiminė vaikystę. Būdamas dvylikos, draugų tėvų garaže Arnoldas įsirengė sporto salę. Tiesa, joje nebuvo tiek įrangos, kiek jos suskaičiavome sporto klube "Pegasas", kuriame šiuo metu jaunas vyras praleidžia didžiąją dalį savo laiko. Kartu su dar keliais bičiuliais paauglys ištiesė kelis skersinius, atvilko girą ir vikšrinio traktoriaus grandinę.

"Kilnojome ją vietoje svorių. Įsigyti daugiau įrangos negalėjome, o tuo metu ir nereikėjo", – žodis po žodžio pasakojimą dėliojo kultūrizmo treneris.

Sportuoja su vaikais

Dvyliktoje klasėje žinojo, ko nori, tačiau baigęs vidurinę Arnoldas pasuko ten, kur patarė tėvai. Vis dėlto po pusmečio suprato, kad teisės mokslai ne jam. Metęs studijas, anykštėnas įstojo į LSU.

Kai vyresnėlis buvo poros mėnesių, žmona jį atsiveždavo į sporto klubą vežimėlyje. Retsykiais ir dabar jį atsivedu į salę. Tai jis ant bėgimo takelio užlipa, tai tarp treniruoklių sukasi.

"Dabar per dieną sporto sočiai. Kelis kartus per savaitę einu į "Girstutį". Ten dirbu su plaukikėmis – rūpinuosi jų fiziniu parengimu. Likusį laiką leidžiu "Pegase", – savo dienotvarkę apžvelgė sportininkas.

Arnoldas ne tik kultūrizmo treneris, jis – dviejų nuostabių berniukų tėtis. Jaunėliui Adrijui vos 3 mėn., Arėjui – kiek daugiau nei 2-eji metai.

"Kai vyresnėlis buvo poros mėnesių, žmona jį atsiveždavo į sporto klubą vežimėlyje. Retsykiais ir dabar jį atsivedu į salę. Tai jis ant bėgimo takelio užlipa, tai tarp treniruoklių sukasi. Draugai nepyksta, visi žino, kad atvažiavo Arėjas", – apie savo šeimą kalbėjo vyras.

Lyg tarp kitko paklausiau, kaip atrodo Arnoldo ir jo namiškių savaitgalis. Vyliausi išgirsti pasakojimą, kaip jis susikelia kojas prieš televizorių, apkabina vaikus, žmoną ir valgo spragėsius.

"Neįsivaizduoju savęs sėdinčio ramiai. Būna, pradedu judėti penktadienio vakarą gamtoje, o baigiu sekmadienį futbolo manieže, – degančios trenerio akys išdavė jo veržlų būdą. – Kitaip turbūt neišeitų. Dauguma mano draugų tokie pat sportiški ir aktyvūs."

Išjudino bendruomenę

Darbu klubuose ir futbolo kamuolio spardymu su draugais stadione Arnoldas neapsiriboja. Visai neseniai sporto virusą jaunas vyras ėmė skleisti Užliedžių bendruomenėje.

"Atsikraustęs čia su šeima pastebėjau, kad jauni žmonės turi mažai veiklos. Ypač mamos. Vyrai išeina į darbus, o jos sėdi namuose", – tai, anot pašnekovo, jį paskatino imtis iniciatyvos.

Virtualioje bendruomenės grupėje brūkštelėjęs kvietimą į grupines treniruotes, Arnoldas sulaukė netikėto palaikymo. Jau pirmojo užsiėmimo metu aikštėje susirinko kone 30 sporto entuziastų.

"Intensyvioji treniruotės dalis vyksta apie pusvalandį. Vėliau, jei moterys prašo padirbėti ties pilvo presu, darome pratimus nugarai. Taip, nugarai. Po gimdymų moterims labiausiai susilpnėja nugaros ir dubens raumenys, – A.Ramonas tikino, kad kūnas gražus tada, kai jis sveikas. – Todėl visuomet akcentuoju apšilimo ir tempimo pratimų svarbą. Šį dalyką neretai pamiršta net kai kurių sporto klubų treneriai."

Iš pradžių Užliedžių gyventojus kvietęs trečiadienių ir penktadienių vakarais, dabar kultūrizmo treneris aukoja ir savo sekmadienius. Nors ir pyksta, žmona Justina supranta – iš paukščio neatimsi sparnų, o iš vyro entuziazmo.

"Labai norėčiau grupines treniruotes padaryti dar įvairesnes ir įdomesnes. Bandžiau pasikviesti žinomesnių trenerių, tačiau sužinoję, kad treniruotėje dalyvaus apie 30 žmonių, už valandą užsiprašė 200–500 eurų, – Žmonių sumaterialėjimu stebėjosi pašnekovas. – Pinigai man niekada nebuvo svarbiausias dalykas, tikiu tuo, kad karma atlygins."

Neskaičiuoja kąsnių

Kol kas gi jaunam treneriui atlygina dėkingi kaimynai.

"Smagiausia būna, kai po treniruotės prieina ir sako: viskas, Arnai, daugiau nebegaliu. Tada nusišypso, atsisveikina ir ateina į kitą treniruotę. Yra moterų, kurios sau iškėlė tam tikrų tikslų. Tarkim, per vasarą sutvirtinti kūną ir atsikratyti kažkiek kilogramų. Jų motyvacija man taip pat labai maloni", – pasakojo treneris, kuriam tenka ir tėvo, ir nuolankaus klausytojo, ir gelbėtojo vaidmuo.

Bandžiau pasikviesti žinomesnių trenerių, tačiau sužinoję, kad treniruotėje dalyvaus apie 30 žmonių, už valandą užsiprašė 200–500 eurų.

Būna, kad po grupinės treniruotės dėkingos moterys atneša mielų niekučių ar pačių ruoštų skanėstų. Klystate manydami, kad Arnoldas jų nevalgo. Jaunas vyras įsitikinęs, kad galima pasilepinti ir torto gabalėliu, ir pica, ir saldintais gazuotais gėrimais, svarbiausia, visur jausti saiką.

"Nesu tas, kuris aklai seka savo mitybą. Taip, stengiuosi valgyti tvarkingai, tačiau savaitgaliais su draugais mielai pasimėgauju nesveiku maistu. Nedraudžiu ir vyresnėliui saldainio sukirsti. Būtų keista, jei jis jo negautų. Tam juk ir yra vaikystė. Ar turiu savo mėgstamiausią patiekalą? – A.Ramonas išlaikė paslaptį – Šašlykai, kuriuos pats marinuoju. Recepto nesakysiu, tegul jis lieka su manimi, bet galiu patikinti, kad jie labai skanūs."

GALERIJA

  • Veržlus vyras sporto virusu užkrėtė Užliedžių bendruomenę
  • Veržlus vyras sporto virusu užkrėtė Užliedžių bendruomenę
  • Veržlus vyras sporto virusu užkrėtė Užliedžių bendruomenę
  • Veržlus vyras sporto virusu užkrėtė Užliedžių bendruomenę
  • Veržlus vyras sporto virusu užkrėtė Užliedžių bendruomenę
  • Veržlus vyras sporto virusu užkrėtė Užliedžių bendruomenę
V. Raupelio ir asmeninio arch. nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Nu bet kas per pavydumas zmoniu. Šaunu kad yra toks užsispyres žmogus. Jam nereikia vaidinti švarco .... Jis yra super treneris. Žmoniskas ir tikrai ateisim dar ir dar. Ačiū tau už tai.

Teisuolis

Gerai kad imasi iniciatyvos , propoguoja aktyve bendryste , bet as manau galeciau daug geriau viska padaryt .

slogiam kaimui

matyt Užliedžiuose bubai arba prieš 20 metų, arba lakstai kokiu šunkeliu pas čiolę! visa gyvenvietė asfaltuota, o šaligatvių pavydėtų miestas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS