Akademijoje ruošiamasi atidaryti pradinę mokyklą | Diena.lt

AKADEMIJOJE RUOŠIAMASI ATIDARYTI PRADINĘ MOKYKLĄ

Kauno rajono savivaldybė - viena iš nedaugelio šalyje, galinčių džiaugtis augančiu gyventojų skaičiumi, pasirengusi spręsti ir su jų gerove susijusias problemas. Savivaldybėje vykusiame pasitarime kalbėta apie galimybę įkurdinti pradinę mokyklą Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) buvusiame studentų bendrabutyje, Akademijos miestelyje.

Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Antanas Nesteckis pabrėžė, kad Akademijos miestelyje kuriama pradinė mokykla šiam kraštui gyvybiškai reikalinga. „Ugnės Karvelis gimnazija perpildyta, o vaikų sparčiai daugėja ne tik Akademijos seniūnijoje, bet ir šalia esančiuose Ringauduose“, - tvirtino direktorius.

Buvusio bendrabučio patalpas ASU vadovybė perdavė Kauno rajono savivaldybei naudoti ugdymo reikmėms. Mokykla įsikurtų tame pačiame pastate, kur nuo 2016-ųjų veikia Noreikiškių lopšelio-darželio „Ąžuolėlis“ filialas. Projekte numatyta, kad mokyklos patalpos bus įrengtos trečiame ir ketvirtame pastato aukštuose.

Mokymo įstaigoje numatoma įrengti 12 klasių, kurių plotai siektų 40-55 kv. m, jose tilptų po 24-25 mokinius. Taip pat žadama įrengti sporto salę, persirengimo kambarius, dušą, tualetus, drabužines, biblioteką, valgyklą, specialistų kabinetus, laisvalaikio erdves, kuriose vaikai galėtų leisti laiką per pertraukas ir užsiimti užklasine veikla po pamokų. Mokykloje galės mokytis 290 vaikų.

Planuojama, kad pradinė mokykla bus suprojektuota iki šių metų gegužės, po to prasidės statybų darbai. Mokykla savo duris moksleiviams atvers 2019-aisiais, naujienų agentūrai ELTA sakė Kauno rajono mero patarėjas Edmundas Mališauskas. 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Laima

Svarbu mokytojus gerus surinkti.

Piliečiui

Ar žinote, kiek vaikų iš Kauno miesto mokytis važiuoja į rajono mokyklas? O kiek išėjusių grįžta? Kodėl meras negali fotografuotis su gabiais vaikais? Tuos vaikus išugdė rajono mokytojai.

rita

Pradinių mokyklėlių Kauno rajonui labai reikia, nes daugėja vaikų. Teisingas sprendimas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS