Akmenų krūva Nemuno saloje išaugs į stumbrą | Diena.lt

AKMENŲ KRŪVA NEMUNO SALOJE IŠAUGS Į STUMBRĄ

Menininkas Tadas Vosylius nusitaikė į akmenų krūvą, kuri rėžia akį ne vienam apsilankiusiajam Nemuno saloje.

„Šio projekto planuoju imtis pavasarį. Tai bus stumbras arba jautis – jų forma mažai kuo skiriasi. Galima sakyti, kad tai bus gulintis Kauno mistinis žvėris“, – pasakojo menininkas, šiam projektui gavęs „Kauno akcentų“ programos finansavimą.

Meno kūrinys atsiras maždaug toje pačioje vietoje kaip ir dabartinė akmenų krūva.

„Pagal dabartinę idėją, kurią aš su visais – architektais, paveldu ir kt. suderinau, kūrinys bus arčiau pėsčiųjų tako“, – aiškino T.Vosylius.

Raguočiui kurti menininkas panaudos akmenis ir metalą. Pastarojo prireiks ragams.

„Juos iš pradžių galvojau daryti iš to paties metalo kaip ir bėgančius žirgelius Pilies žiedinėje sankryžoje, bet po to nusprendžiau vietoje to ryžo dėti juodą metalą. Jis irgi bus surūdijęs, bet tamsesnio tono“, – detalizavo kaunietis.

Snaudžiantis žvėris miestą salą ne tik papuoš, bet ir pasirūpins jos lankytojų saugumu. „Esamą akmenų krūvą planuoju pritaikyti „naudojimui“, nes dabartinė yra šiukšlių kaupimosi vieta. Esu numatęs užpildyti plyšius taip, kad neįkristų šiukšlės ar netyčia nukritęs telefonas neprasmegtų kažkur bedugnėj, o ir vaikai galėtų saugiai laipioti“, – dėstė T. Vosylius.

Jo žiniomis, kažkas iš menininkų irgi domėjosi galimybe kūrybinėmis priemonėmis transformuoti minėtą akmenų krūvą, davė užklausimą miesto architektams. „Viskas, ji jau rezervuota“, – toks atsakymas pateiktas kitiems kūrėjams.

Vienas šviežiausių T.Vosyliaus jau baigtų kūrinių – Santakos parke prie sporto aikštelės atsiradęs sunkiasvoris „Kauno akcentas“, o penktadienį bus įspūdingos jo skulptūros, skirtos valstybės šimtmečiui, ir kuriai pritaikytas specialus apšvietimas, atidengimas Kauno rajone esančiuose Bubiuose.

Santakos parke praeiviams smalsumą kelia didesnis nei pusmetrio aukščio ir pločio svarmuo, sveriantis nei daug nei mažai – toną. Jis įtaisytas prie pėsčiųjų ir dviratininkų tako, stadiono pusėje.

T.Vosylius Kaunui be arklių lenktynių prie Pilies žiedo (projektas „Lenktynės“ su puslankiu išdėstytomis žirgų skulptūromis) dar yra padovanojęs virš praeivių Laisvės alėjoje galvų pakibusią valtį su žveju bei Kauno botanikos sode nutupdytą skulptūrą „Planeta X“, primenančią Mažojo princo planetą.

„Planetos X“ skulptūros, į kurią galima įlįsti, diametras siekia daugiau nei 4 metrus. Ji sveria 4 tonas ir yra pagaminta iš stipriai armuoto balto betono.

GALERIJA

  • Akmenų krūva Nemuno saloje išaugs į stumbrą
  • Akmenų krūva Nemuno saloje išaugs į stumbrą
  • Akmenų krūva Nemuno saloje išaugs į stumbrą
  • Tado Vosyliaus skulptūra Bubiuose
  • Tado Vosyliaus skulptūra Bubiuose
  • Tado Vosyliaus skulptūra Bubiuose
Tado
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

...

Geriau būtų ne budionoviečius, o krabus ropojančius tame žiede nulipdęs..

Marius

Lenktynių mintis puiki, bet Kaunas gaili lėšų aptupdydamas viešąsias vietas bjauria pasibaisėtina grynai rūšies medžiaga. Štai vien kokio pasišlykštėjimo verta surūdijusi stotelė prie nuostabios naujosios Kauno autobusų stoties!..

Pilietė

Kur dingo architektai! Kiek kičinio meno Kaune!?! Ir dabartini prie pilies vytis, ir žirgai, ir... - visi baisuokliai! Ar reika tokio šlamšto! Kai nueis matjošaitis su savo kumščiu nuo arenos, kokį grūto parką šlamštui kas įkurs?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS