Apie dviračių take atsiradusią kliūtį: pasivažinėjimas gali baigtis tragiškai | Diena.lt

APIE DVIRAČIŲ TAKE ATSIRADUSIĄ KLIŪTĮ: PASIVAŽINĖJIMAS GALI BAIGTIS TRAGIŠKAI

  • 16

Dviratininkai sunerimo, kad dviračių take Marvelė-Kačerginė įrengus naują apžvalgos aikštelę, atsirado ir pavojinga kliūtis. Pasak dviratininkų, susidūrimas su šia kliūtimi – metaline lenta – galėjo baigtis mirtina trauma.

„Prie tako į Kačerginę atsirado nauja apžvalgos aikštelė. Šalia jos – labai pavojingai į dviračių taką išsikišusi metalinė informacinė lenta. Manau, kad tai labai nesaugu – kadangi lenta horizontali, atvažiuojant jos beveik nesimato. Kontaktas pečiu (suaugusiam) arba galva (vaikui) gali baigtis labai rimta ar net mirtina trauma“, – feisbuko grupėje „Kauno dviračių takai“ vakar komentavo Giedrius Nesvarbu.

Sulaukta ir daugiau panašių komentarų. „Sutemus minant jos net nepastebėjau, nors (dviračio) lempa ir normali. Kaip visada, dviračių takus įrenginėja tie, kas ant dviračio net nesėdėjęs“, – rašė vienas internautas.

Į komentarus feisbuke sureagavo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. „Seku komentarus, ryt ryte kliūtis bus pašalinta“, – trečiadienio vakarą parašė meras.

Ketvirtadienio rytą pasiteiravus telefonu, V.Makūnas tvirtino, kas kliūtis jau pašalinta ir dviračių taku galima važiuoti saugiai. „Įrengianti tą lentą, viskas buvo padaryta pagal techninį projektą, viskas buvo suderinta. Bet, kai pastatėm, pamatėm, kad ten gali būti kliūtis dviratininkams. Ir patys pamatėm, savaitgalį su savivaldybės darbuotojais važiuodami dviračiais, ir žmonės nerimauja, kad gal tai – nesaugu. Todėl šiandien ryte ta lenta buvo nuimta“, – sakė meras.

Gairės: dviračių takas, pavojingas kliūtis, pavojinga kliūtis, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (16)

E

Tai juk projektuotojai taip dirba.be projekto niekur.stoteles kai pastate pagal projekta vidury takelio nei praeit nei pravaziuot .gal pries projekta vertetu i vieta nuvaziuoti ir pziureti ka projektuoji . Kazkokie besmegeniai

ALGIS

Paprašykit jaunimo ,tie su kojom tuoj pasidarbuos

ojoj,

žandukų į nusvirusias šakas ties Via baltica viaduku nesusibraižykite
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS