Ar dar ilgai stovės Kauno eglutė? | Diena.lt

AR DAR ILGAI STOVĖS KAUNO EGLUTĖ?

Ankstesniais metais kauniečiai eglute Rotušės aikštėje galėdavo džiaugtis iki vasario. Gali būti, kad šiemet Kalėdų eglė bus išardyta jau sausio viduryje.

Kiek supratau, valdžia norėtų, kad eglutė būtų nupuošta iškart po Trijų Karalių, bet, aišku, taip greit nepavyks, nes nupuošimas vyksta ilgiau. Galvojam, kad iki sausio vidurio eglutė tikrai pabus. Nežinau, kodėl taip nusprendė, nes iš pradžių buvo tartasi, kad ji stovės iki vasario“, – sakė Kauno eglutės kūrėja Jolanta Šmidtienė.

Po Trijų Karalių apie dešimties žmonių komanda pradės eglutę ardyti. Pirmiausia bus pašalinti kalėdinės mugės nameliai, po to bus imtasi pačios eglutės, kuri miesto širdyje sužibo lapkričio pabaigoje.

J.Šmitienė tikslios eglutės nupuošimo dienos kol kas negali pasakyti ir viliasi, kad miesto valdžia leis ją palaikyti porą savaičių ilgiau.

Menininkė įsitikinusi, kad nuėmus kalėdines puošmenas Rotušės aikštėje neliks, ką veikti, mat eglutė ir karuselė gerokai pagyvina erdvę, masina kauniečius vakarus leisti mieste.

„Kaip mums lieps, taip ir darysime. Mums tai mažiau bėdos, prižiūrėti nereikės. Nors be eglės Rotušės aikštė – tokia plika, o karuselė jau suremontuota, nes buvo keli ratukai sulaužyti, ji galėtų dar suktis ir suktis“, – įsitikinusi J. Šmidtienė.

Kaip mums lieps, taip ir darysime. Mums tai mažiau bėdos, prižiūrėti nereikės.

Pernai Kauno valdžia nusprendė eglutės puošimo darbams surengti konkursą. Kadangi norinčiųjų neatsirado, šio darbo vėl ėmėsi tekstilininkė J. Šmidtienė. Ji pripažino, kad saugo beveik visas buvusių pagrindinių Kauno eglių dekoracijas. Šiųmetės eglės papuošimus taip pat kruopščiai saugos iki kitų metų. Pasak kūrėjos, nesvarbu, kas kitais metais laimės konkursą, dekoracijų ji išmesti vis tiek neketina – labai brangina tiek savo, tiek kitų menininkų darbą.

„Aš visas dekoracijas saugoju. Jas visur sandėliuoju – garaže, galerijoje. Nejaugi išmesi gerą daiktą, juolab kad tai rankų darbas“, – sakė J. Šmidtienė, tikindama, kad jei konkurso laimėtojai norės ant kitos kalėdinės eglutės įkomponuoti senąsias puošmenas, ji mielai jomis pasidalins ir patars, kaip geriau viską pritvirtinti.

Kauno mero patarėjas Tomas Grigalevičius portalui kauno.diena.lt sakė, kad galutinę eglutės nupuošimo datą padiktuos kauniečių norai. Miestiečiai gali savo nuomonę išreikšti oficialiame Kauno miesto savivaldybės socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje.

„Svarstėme įvairius variantus ir nusprendėme, kad sprendimą priims kauniečiai. Oficialiame Kauno miesto savivaldybės puslapyje feisbuke paskelbėme apklausą, kurios rezultatus fiksuosime šį penktadienį, 10 val. ryte. Eglutę nupuošime ir visus kalėdinius papuošimus nukabinsime tada, kada nuspręs daugelis apklausoje dalyvaujančių kauniečių“, – sakė T.Grigalevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Meta

eglute ir zaidimai tai yra vaikams linksmybes , reiketu , kad eglute butu iki vasario menesio , ji tikrai puosia rotuse .

Manau

Kad daugeliui komentatorių nesibaigianti pilnatis. T.Grigalevičius davė gerą pasiūlymą. Jei bus tikra žiema - eglė reikalinga kuo ilgiau. Ji reikalinga VAIKAMS, o ne supindėjusiems diedams ir bobom

egle

kad labai jau neskoninga ta Kauno eglute... jei tai butu kur nors Urmo bazes teritorijoje, tai gal ir atliktu savo funkcija.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS