Atėjus rudeniui perkama daugiau knygų | Diena.lt

ATĖJUS RUDENIUI PERKAMA DAUGIAU KNYGŲ

  • 0

Ruduo – toks metas, kai už lango anksti temstant ir atvėsus orams, atsiranda daugiau laiko praleisti jaukų vakarą su knyga rankose. Knygų pardavėjai pastebi, kad būtent atėjus rudeniui sulaukiama daugiau klientų dėmesio.

Viena didžiausių erdvių Lietuvoje, kurioje parduodamos perskaitytos, žmonių atneštos knygos – Knygų turgus, įsikūręs Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“. Kiekvieną rudenį ir žiemą čia galima sutikti daugiau žmonių, nei kitu metų laiku.

„Žmonės, ypač dabar, daugiausia ieško grožinės literatūros, senųjų klasikų kūrinių. Knygų, kurios tiktų ramiam, jaukiam rudens vakaro praleidimui. O tokių turime išties daug, ypač senesniųjų leidimų, kurių kiekviena knyga turi dar ir savo istoriją, kurtą ankstesnių knygos savininkų, skaičiusių ir saugojusių ją savo namuose“, - pasakojo prekybos miestelio „Urmas“ marketingo vadovas Jonas Plenta.

Pasak jo, nemažai žmonių į Knygų turgų ateina norėdami surasti ir dar kartą perskaityti paauglystėje ar jaunystėje pamėgtas knygas.

Pašnekovo žodžius patvirtina turguje sutiktas Audrius, kuris gyrėsi suradęs visą kolekciją Žiulio Verno knygų.

„Paauglystėje labai mėgau šio autoriaus knygas ir dabar, praėjus tiek daug laiko, vėl norėtųsi pabandyti pasinerti į tuos nuotykius. Pažiūrėsime, kaip seksis skaityti“, - šypsojosi vyras.

Pašnekovas prasitarė specialiai rinkęsis senuosius šių knygų leidimus, nes malonu vartyti solidžiai gelstelėjusius lapus ir savo namų lentynoje matyti ano meto stiliumi puoštus viršelius bei nugarėles. Tokios knygos savotiškai byloja ir ankstesnių jos savininkų istorijas, kurios, beje, kartai įgyja ir visai konkrečias formas: kai perskaitai pirmuose puslapiuose įrašytas dedikacijas ar atrandi kokį prieš kelis dešimtmečius į knygą įdėtą ir pamirštą raštelį, pastabas paraštėse, užlenktus puslapių kampučius ir panašiai.

Beje, pasak J. Plentos, būtent dėl tokių autentiškų istorijos ženklų turinčių leidinių, Knygų turguje mėgsta apsilankyti ir istorikai arba kavinių, barų savininkai, norintys jų interjerą papuošti tokiais leidiniais.

Žmones į Knygų turgų atgena ne tik noras jaukiai praleisti rudens vakarą su knyga, nostalgija, domėjimasis istorija ar noras papuošti interjerą. Čia yra ir daug aktualios techninės literatūros, įvairių gyvenimo sričių patarimų knygų, fotoalbumų ir kitų naudingų leidinių.

Nors šiuo metų Knygų turguje yra apie 200 tūkst.knygų, surasti reikiamą knygą paprasta: jos tvarkingai pagal autorius abėcėlės tvarka sudėliotos lentynose, atskirti užsienio ir lietuvių autoriai.

GALERIJA

  • Atėjus rudeniui perkama daugiau knygų
  • Atėjus rudeniui perkama daugiau knygų
  • Atėjus rudeniui perkama daugiau knygų
  • Atėjus rudeniui perkama daugiau knygų
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS