Baigęs profesionalaus sportininko karjerą, nėrė į verslo vandenis | Diena.lt

BAIGĘS PROFESIONALAUS SPORTININKO KARJERĄ, NĖRĖ Į VERSLO VANDENIS

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Kaune pilna įvairių sporto klubų, siūlančių aktyviai sportuoti ar sveikai leisti laisvalaikį. Lietuvą garsinusio boksininko Daugirdo Šemioto įkurtas sporto klubas sėkmingai konkuruoja rinkoje, nes siūlo tai, ko nesiūlo kiti.

Treniruotės senjorams

„Pradėjęs lankyti bokso treniruotes niekada nesvajojau būti nei treneriu, nei verslininku, bet taip susiklostė, kad dabar turiu klubą, treniruoju vaikus, suaugusiuosius“, – šypsojosi 30-metis kaunietis.

D.Šemioto prieš ketverius metus įkurtą klubą „Daugirdas Gym“ lanko apie 100 kauniečių. Dviejose salėse treniruojasi bokso, kinų kung fu, tekvondo entuziastai. Klube taip pat veikia jogos šokio studija. „Pradėjome burti ir senjorų grupę. Vyresniems žmonėms parengiau specialią treniruočių programą, kuri stiprina raumenis, širdį, gerina organizmo tonusą“, – pasakojo kineziterapeuto specialybę Lietuvos sporto universitete įgijęs sportininkas.

Senjorų niša sporto klubų rinkoje Kaune dar neužimta. Treniruotes vyresnio amžiaus žmonėms planuoja vesti pats D.Šemiotas. Be jo, klube dirba dar keli treneriai.

Skynė pergales

D.Šemiotas pasakojo, kad kai būdamas trylikos pradėjo lankyti treniruotes, iš pradžių į jas ėjo nenoriai. „Tačiau tėvo spaudžiamas jų nemečiau, paskui prasidėjo varžybos, laimėjimai, tada jau atsirado motyvacija tobulėti“, – prisiminė D.Šemiotas.

Jo kabineto sporto klube lentynose ir ant sienų pilna medalių, taurių, diplomų. Boksininkas aštuonis kartus laimėjo Lietuvos bokso čempionatus, užėmė antrą vietą Europos jaunimo pirmenybėse, o pasaulio bokso čempionate – trečią vietą ir iš JAV į Lietuvą parvežė bronzos medalį. Prezidentas Valdas Adamkus sportininką yra apdovanojęs Riterio kryžiaus ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“.

Šlovė nepadėjo

D.Šemiotas profesionalaus sportininko karjerą baigė prieš metus. „Tada atsirado daugiau laiko šeimai, jau veikiančiam klubui, kurį įkūriau dar sportuodamas. Daugeliui sportininkų Lietuvoje sunku išgyventi baigus sportuoti. Nelengva pradėti ir trenerio karjerą“, – sakė D.Šemiotas.

Treniruoti žmonės D.Šemiotas panoro, kai sukaupė patirties ir pamatė, kaip galima patobulinti sportininkų rengimą. Bet jis užsiminė, kad šlovė ringe jam visai nepagelbėjo pradėjus trenerio karjerą. „Kai savo treniruojamų vaikų grupei paprašiau suteikti sporto mokyklos statusą, kad jie gautų finansavimą išvykti į varžybas, o man suteikti mokamų darbo valandų, atsimušiau į abejingumo sieną. Iki tol valdžios atstovai veržėsi su manimi bendrauti, bet kai reikėjo pagalbos, jos nesulaukiau“, – apmaudžiai skėstelėjo rankomis D.Šemiotas.

Jis džiaugiasi, kad pats sukūrė sau darbo vietą, gali pragyventi iš trenerio veiklos ir pasiūlyti darbo kitiems.

Verslumo gyslelė

Nors D.Šemiotas sako niekada neketinęs tapti verslininku, jo biografija rodo, kad jis turi organizatoriaus gyslelę. Dar aktyviai sportuodamas ir studijuodamas jis buvo įkūręs kineziterapijos akademiją moterims, lombardą. „Šiems verslams negalėjau skirti daug laiko, todėl ilgainiui jų teko atsisakyti, nes tada du kartus per dieną treniravausi, studijavau bakalauro, paskui magistro studijų programas“, – prisiminė D.Šemiotas.

Įkurti sporto klubą, kur didelis dėmesys būtų skiriamas dvikovų sporto šakoms, taip pat propaguoti sveiką gyvenseną D.Šemiotui pasiūlė tėvas. Jis turėjo nupirkęs apleistas buvusio fabriko patalpas Jonavos gatvėje.

D.Šemiotas su šeima savo rankomis daug prisidėjo remontuojant patalpas, montuojant reikiamą įrangą. „Pirmos treniruotės buvo sudėtingos – dar neturėjome įrengę šildymo sistemos, bet tada atėjo sportuoti labai norintys žmonės“, – pasakojo D.Šemiotas.

Populiarumą augino iš lėto

Klubo vadovas prisiminė, kad sportuojančių žmonių gausėjo pamažu. „Kviečiau draugus, pažįstamus, šie rekomendavo čia ateiti kitiems, taip užsiauginome didelį būrį lankytojų“, – džiaugėsi D.Šemiotas.

Mieste pilna įvairių sporto klubų. Vieni orientuojasi į turtingus klientus, todėl daug dėmesio skiria interjerui, kiti tenkinasi išsinuomoję mokyklų sales. D.Šemiotas akcentavo darbo kokybę, bendravimą. „Klubo nariai jau dalyvauja šalies, tarptautinėse varžybose“, – tvirtino jis.

Nemažai lankytojų ateina siekti ne rezultatų, o pagerinti fizinės formos. Jų amžius – labai įvairus. „Pasiboksuoti ar užsiimti dvikovomis ateina ir vyresnio amžiaus žmonių, yra nemažai moterų, vieni dirba grupėse, kiti pageidauja individualių treniruočių“, – savo klubo lankytojus apibūdino D.Šemiotas.

Subūrė bendruomenę

D.Šemiotas įsitikinęs, kad svarbiausia jo sėkmės priežastis – ne komercija paremtas požiūris į klubo lankytojus. „Klubas savo lankytojams organizuoja ne tik sporto užsiėmimus, bet ir laisvalaikį“, – sakė D.Šemiotas.

Vasaromis rengiamos treniruočių stovyklos kaimo turizmo sodybose, žiemą taip pat organizuojami įvairūs renginiai, šventės: muzikos atlikėjų pasirodymai, meno akcijos. „Žmonės čia ateina pabendrauti, praleisti laisvalaikio. Pavyko suburti draugišką bendruomenę“, – savo įkurtu ir sėkmingai išsilaikančiu klubu didžiavosi D.Šemiotas.

GALERIJA

  • Daugirdas Šemiotas
  • Klubo lankytojai dovanoja ir savo sukurtų meno kūrinių.
  • Buvusios gamyklos patalpos virto erdve mėgstantiems sportą.
  • Baigęs profesionalaus sportininko karjerą, nėrė į verslo vandenis
Evaldo Virkečio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

D

gražūs paveikslai;))

Teisingai Vidas sako

telima teisingai Vidas sako, kiek galima kenteti siu klaunu svaiciojimus, ypac ivairiuose biurokratiniuose labirintuuose.

plytai

varyk y prezidentus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS