Birštone ruošiamasi statyti pėsčiųjų ir dviračių tiltą per Nemuną | Diena.lt

BIRŠTONE RUOŠIAMASI STATYTI PĖSČIŲJŲ IR DVIRAČIŲ TILTĄ PER NEMUNĄ

Birštone ruošiamasi statyti pėsčiųjų ir dviračių tiltą per Nemuną. Pirmojo populiariame kurorte tilto per upę vertė siektų apie 9–13 mln. eurų.

Tiltas sujungtų Kampiškių gatvę kairiajame upės krante su Vaižganto gatve miesto centre, netoli autobusų stoties.

Birštono savivaldybės Architektūros ir kraštotvarkos skyriaus vedėjas bei vyriausiasis miesto architektas Mantas Michaliunjo BNS sakė, kad tiltas būtinas, norint užtikrinti patogų susisiekimą tarp kurorto ir kairiajame upės krante esančios rekreacinės zonos. 

„Gyventojams reikia susisiekti tiek su valstybinėmis institucijomis, tiek gauti paslaugas (...), įsigyti maisto, lankytis renginiuose. Viskas yra atskirta. Keltas per Nemuną, kuris kelia poilsiautojus, veikia labai trumpą laikotarpį“, – BNS sakė M. Michaliunjo.

Pasak jo, artimiausias tiltas per Nemuną yra Prienuose, o Birštono keltas žiemos metu neveikia. Be to, dėl prasto susisiekimo kairiajame upės krante nevystomi turizmo objektai.

„Kairėje Nemuno pusėje, kur turistinė dalis, didžioji dalis teritorijų yra rekreacinės paskirties. Reiškia, jog ten gali būti poilsio namai, sanatorijos, SPA centrai ir panašiai, kurie būtent dėl prasto susisiekimo merdi – dalis veikia, bet ribotai, dalis užsidarė, nes nėra susisiekimo“, – BNS teigė M. Michaliunjo.

Jis pridūrė, kad pastačius tiltą sumažės tarša gamtai, gyventojai nebemėgins žiemą per Nemuną eiti ledu.

Ten gali būti poilsio namai, sanatorijos, SPA centrai ir panašiai, kurie būtent dėl prasto susisiekimo merdi – dalis veikia, bet ribotai, dalis užsidarė, nes nėra susisiekimo.

M. Michaliunjo patikino, kad pastačius tiltą, stabdyti vasaros sezonu veikiančio kelto neplanuojama.

Savivaldybė kovo 15 dieną paskelbė tilto projektinių pasiūlymų konkursą. Pasiūlymų jam savivaldybė laukia iki balandžio 8 dienos.

Birštono savivaldybės administracijos direktorė Jovita Tirvienė BNS teigė, kad preliminari tilto kaina svyruoja tarp 9 mln. ir 13 mln. eurų, šiuo metu svarstomi keli projekto variantai. Tilto statybą planuojama finansuoti Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis, skirtomis darniam judumui.

M. Michaliunjo teigė, kad pėsčiųjų ir dviračių tilto projektą savivaldybė tikisi turėti iki 2025 metų pavasario, tuomet bus skelbiamas rangovo konkursas.

Kairiajame Nemuno krante, ties Kampiškių gatve, taip pat numatoma įrengti pėsčiųjų ir dviračių takus, apšvietimą. Šiam projektui taip pat vyksta konkursas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Į kur tas tiltas?

Į kitoje pusėje esantį miškelį.Koks tikslas?Prasiskalbt milijonus?Tokie pseudo projektai šiuo metu,jai reikalingos skubios investicijos gynybai,yra nusikaltimas.Suprantat, prastūminėtojai?

Stebūklas

Lentinis pėsčiųjų tiltas kainuos 13 milijonų eurų! Kol pastatys bus visi 15!!! Stebūklų stebūklas.

Anonimas

Tegul stato vis gražiau atrodys

SUSIJUSIOS NAUJIENOS