BMW vairuotojui Vytis gali užtraukti baudą | Diena.lt

BMW VAIRUOTOJUI VYTIS GALI UŽTRAUKTI BAUDĄ

Kauniečiai miesto gatvėse pastebėjo BMW markės automobilį, ant kurio numerių užklijuotas Vyčio lipdukas. Policija įspėja, kad ant valstybinių automobilio numerių nieko negalima papildomai užklijuoti, kitu atveju laukia nemaža bauda.

Į portalo kauno.diena.lt redakciją kreipėsi Tomas ir pasidalijo savo pastebėjimu. Jis pasakojo, kad Kauno gatvėse pastebėjo BMW automobilį, ant kurio valstybinių numerių užklijuotas Vytis. Vyras klausia, ar nėra pažeidimo, kai ant tokios vietos klijuojami lipdukai.

Ar taip nėra klastojamas valstybinis numeris?

„Einant gatve akys užkliuvo už juodo BMW, kad ir kaip nebūtų keista, ir vėl BMW. Viskas lyg ir tvarkoje, bet iš karto į akis krito valstybiniai numeriai, iš tolo nesimatė, tai maniau, kad kitos valstybės, ne ES narės registracijos, bet priėjus arčiau, pamačiau Vytį, užklijuotą ant ES vėliavos. Kyla natūralus klausimas, ar galima taip daryt? Ar taip nėra klastojamas valstybinis numeris?“, – teiravosi kaunietis Tomas.

Portalas kauno.diena.lt paprašė policijos atstovų pakomentuoti tokį atvejį. Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovė Justina Kazragytė sakė, jog remiantis motorinių transporto priemonių ir jų priekabų registravimo įsakymu, nurodoma, kad transporto priemonių numerio ženklo plokštelės bei lentelės turi būti padengtos baltos spalvos plėvele, kurioje turi būti Lietuvos Respublikos, kaip ES narės, skiriamasis ženklas ir juodos spalvos raidžių ir skaičių derinys.

„Pats ES ženkliukas negali būti uždengtas. Šiuo atveju yra padarytas transporto priemonių, dalyvaujančių viešajame eisme reikalavimų pažeidimas, kadangi yra uždengta valstybinio numerio dalis“, – sakė J.Kazragytė.

Pagal Lietuvos Respublikos Administracinių nusižengimų kodeksą, vairuotojui gresia bauda nuo 240 iki 340 eurų.

GALERIJA

  • BMW vairuotojui Vytis gali užtraukti baudą
Skaitytojo nuotr.
Gairės: skaitytojo naujiena, BMW, Vytis, bauda
Rašyti komentarą
Komentarai (24)

klaunai

tai vietoj nr uzsiklijuokit myliu tevyne :D

...

ACH: "... kurioje turi būti Lietuvos Respublikos, kaip ES narės, skiriamasis ženklas " - ŽIAURIAI čia! Nes LR ženklas yra 'LT' ir Tautinė vėliava, ES vėliava ant MŪSŲ numerių tai ne tik Lietuvos pažeminimas, tai DAR ir eismo taisyklių PAŽEIDIMAS, IR visi tie 'mėlynieji' numeriai yra taisyklių pažeidimas! Taip kad jei jau baust, tai BAUST visus tuos 'mėlynuosius' !!!

...

Laikas pradėt klijuot Vyčio ženklus ant visų tų mėlynų 'šūdukų'.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS