Čekiškės darželyje – įkurtuvės | Diena.lt

ČEKIŠKĖS DARŽELYJE – ĮKURTUVĖS

  • 1

lėšomis atnaujintas patalpas pirmajame Prano Dovydaičio gimnazijos aukšte. Šviesiose grupėse, kur sudarytos šiuolaikiškos ugdymo sąlygos, dabar tilps visi norintys lankyti darželį čekiškiečių mažieji.

Atėjus laikui darželinukams eiti į mokyklą, vaikams nereikės prie jos pratintis: po vienu stogu įsikūrusi gimnazija taip pat šviečia naujumu – ji baigta atnaujinti šių metų rugsėjo 1-osios šventei. Į beveik 50 km nuo Kauno nutolusią Čekiškės P.Dovydaičio gimnaziją investuota maždaug 2,3 mln. eurų.

Atnaujintose darželio patalpose įrengtas grindinis šildymas, rekuperacinė vėdinimo sistema, grindų danga specialiai pritaikyta patalpoms, kuriose laiką leidžia mažamečiai vaikai.

Sienos izoliuotos garsą sugeriančiomis medžiagomis, įrengti sanitariniai mazgai su pertvaromis, pritaikyti mažiesiems ir žmonėms su judėjimo negalia. Visose patalpose įrengtas naujas apšvietimas, priešgaisrinė ir apsauginė signalizacija.

"Džiaugiamės, kad Čekiškės mažieji pagaliau turi šiuolaikines, puikiai įrengtas patalpas. Švietimo sričiai rajone visuomet skiriame išskirtinį dėmesį, o geros ugdymo sąlygos būtinos ir atokiau esančių vietovių gyventojams", – kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Iki šių metų rugsėjo Čekiškės darželis veikė senose gyvenamojo namo patalpose, kurios neatitiko šiuolaikinių higienos normų reikalavimų.

P.Dovydaičio gimnazijoje ikimokyklinio ir priešmokyklinis ugdymo grupes dabar lanko 40 mažųjų. Gimnazijoje taip pat vykdomos pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programos.

Baigiamas statyti ir gimnazijos priestatas, kuriame įsikurs biblioteka-skaitykla, laisvalaikio salė, skirta ne tik moksleivių renginiams, bet ir Čekiškės seniūnijos gyventojų šventėms. Vėliau šalia gimnazijos planuojama įrengti kartodromą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Robis

Šaunuoliai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS