Darbo inspekcija apsilankė „Autokaustos“ statybvietėse – rado pažeidimų | Diena.lt

DARBO INSPEKCIJA APSILANKĖ „AUTOKAUSTOS“ STATYBVIETĖSE – RADO PAŽEIDIMŲ

Po savivaldybės pastabų bendrovei „Autokausta“, pastabų jai pažėrė ir Valstybinė darbo inspekcija.

Prieš dvi savaites rašėme apie portalo kauno.diena.lt skaitytojų užfiksuotą situaciją, kaip tvarkomi neseniai rekonstruotos Kaune esančios K.Donelaičio gatvės šaligatviai. „Darbų teritorijos neaptvertos, nors dirbama su didelių apsukų plytelių pjaustytuvais. Plytelės pjaustomos pėstiesiems tiesiog po kojomis“, – rašė skaitytojas.

Nuotraukose matyti, kad darbininkai be akių apsaugos, šalmų.

K.Donelaičio g. tvarkymo darbų užsakovė – Kauno miesto savivaldybė. Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis portalą kauno.diena.lt informavo, kad darbus minėtoje vietoje atlieka bendrovės „Autokausta“ atstovai.

"Kauno dienos" skaitytojo nuotr.

„Rangovas buvo įspėtas (padarytas įrašas darbų žurnale) apie netinkamą darbų saugą. Tikimės, jog jie suprato, jog nesaugios darbo aplinkos mes netoleruosime, ir užteks tik įspėjimo. Jeigu ateityje panašūs įvykiai pasikartos, bus imtasi griežtesnių bausmių. Dėkojame kauniečiams už informaciją“, – komentavo A. Pakalniškis.

Situaciją pakomentuoti tuomet prašėme ir Valstybinės darbo inspekcijos (VDI). Jos atstovai ne tik pakomentavo nuotraukas, bet ir nusprendė atlikti patikrinimą kai kuriuose „Autokaustos“ tvarkomuose objektuose.

VDI Kauno teritorinio skyriaus vyriausiasis darbo inspektorius Rimantas Kutra pirmadienį portalui kauno.diena.lt teigė, kad pagal nuotraukose užfiksuotą darbo aplinką ir darbo įrankių išdėstymo vaizdą, galima pakankamai objektyviai konstatuoti, kad darbo vieta neaptverta, nors to reikalauja Saugos ir sveikatos bei Automobilių kelių darbo vietų aptvėrimo ir eismo reguliavimo taisyklės.

"Kauno dienos" skaitytojo nuotr.

„Pastebėtina, kad atsiųstose nuotraukose nėra užfiksuotas jos, galimai „Autokausta“ darbuotojų betarpiškai tuo momentu atliekamas veiksmas su darbo įrankiu, kas sąlygotų vienokių ar kitokių kolektyvinių ir/ar asmeninių apsauginių priemonių naudojimo, taikymo privalomumą. Dėl šios priežasties ir, siekiant išvengti nekonkretaus bei tuo pačiu neobjektyvaus komentavimo situacijos „kas būtų, jeigu būtų“, nuo detalesnių darbų saugos reikalavimų pažeidimų įžvalgų pateiktose nuotraukose, esame priversti susilaikyti“, – komentavo R.Kutra. 

Jo turimais duomenimis, per pastaruosius dvejus metus įmonė „Autokausta“ ar jos vykdomi darbai statybvietėse įvairiais tikslais ir temomis buvo tikrinti devynis kartus. Nurodoma, kad dėl šių patikrinimų metu nustatytų darbuotojų saugos ir sveikatos norminių aktų reikalavimų pažeidimų, buvo surašyti du inspekcijos reikalavimai pašalinti pažeidimus.

„Papildomai informuojame, kad nagrinėjant jūsų paklausime keliamus klausimus, rugsėjo 27 d. buvo pasirinktinai tikrintos kai kurios statybvietės, kur darbus atlieka „Autokausta“. Dėl patikrinimų metu nustatytų neatitikimų darbuotojų saugos ir sveikatos norminių teisės aktų reikalavimams, įmonei pateiktos rekomendacijos“, – aiškino R.Kutka. Inspektorius nedetalizavo, kokie tai neatitikimai ir dėl kokių konkrečių pažeidimų surašyti reikalavimai juos pašalinti.

„Nelabai galiu daugiau detalizuoti. Tiek, kiek galėjau parašyti, tiek parašiau. Išsamesnę informaciją apie įmonę galime teikti tik darbuotojui“, – aiškino R.Kutka.

Laukiame „Autokaustos“ pozicijos.

Ne pirmas atvejis

Rugsėjo pradžioje savivaldybė paskelbė, kad priekaištų šiai bendrovei turėjo ir dėl darbų kokybės. Nustatyta, kad atliekant Laisvės alėjos rekonstrukciją Maironio gatvės atkarpoje paklotas per plonas asfaltbetonio sluoksnis.

„Samdome laboratoriją, kuri tikrina atliktus darbus kiekvienoje naujai sutvarkytoje gatvėje. Žinoma, klaidų pasitaiko visiems, todėl smagu, kad „Autokaustos“ kelininkai teigiamai žiūri į mūsų reikalavimą ištaisyti paliktą broką“, – tuomet situaciją komentavo Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Nesvabu

Galetu dar patikrinti del algalopiu

Aitvarui

pamėgink paieškoti darbų broko Naujakurių gatvės įkalnėje (asfaltas ten - nuo viršaus gal šimtas metrų ir nuo apačios panašiai tiek, o per vidurį - gilūs grioviai, liūčių išvaryti akmenys. Ir visiems dzin, nors ne viena mašina ten sugadinta, ne vienas žmogus susižeidė pargriuvęs. Žmonės rašo, skambina į policiją, į savivaldybę, ir viskas - kaip į sieną. NĖRA KAS GIRDI IR TINKAMAI REAGUOJA...

www

Idomiausia kad darbai vikdomi salia savivalduibes. tai ka savivaldibes darbuotojai nemato kas darosi saliu ju bustines. Cia paprastas abejingumas. Matosi kad klerkams arba madingai menedzeriams nera idomu kas darosi mieste.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS